Slovenija
26 ogledov

Niso bili sklepčni

Opozicija. Bojkotirala je sejo, ker naj bi bila ta politično motivirana. (Foto: Žurnal24 main
Opozicija. Bojkotirala je sejo, ker naj bi bila ta politično motivirana.

Župan Alojzij Kastelic je včeraj sklical izredno sejo glede domnevnih nezakonitosti, povezanih z odlagališčem Globoko. Občinski svetniki iz opozicije se je niso udeležili, zato je odpadla.

Očitki županu
“Izredne seje se nismo udeležili, ker predlagani sklepi niso v pristojnosti občinskega sveta, da bi jih sprejemali. Na podlagi pripravljenega gradiva, načina sklica seje in predlaganih sklepov je jasno, da je seja politično motivirana ter posledica osebnih obračunavanj in zamer iz preteklosti,” je povedal Bojan Rajer, občinski svetnik SMS, sicer pa trenutni predsedujoči opoziciji.

Skupščina o deponiji
Sklic seje. Da bi razčistili položaj, ki je nastal zaradi namigovanj, da se na deponiji Globoko nepravilno odlagajo odpadki, je predsedujoči skupščini komunale Anton Maver za danes sklical sejo.

Kot so pojasnili na novinarski konferenci, je za razrešitev direktorja na podlagi zakona o gospodarskih javnih službah in zakona o lokalni samoupravi pristojen svet ustanoviteljic, ki ga sestavljajo vsi trije župani občin. Župan ne potrebuje sklepa občinskega sveta, da naznani kazniva dejanja, če sumi, da so bila storjena, ampak je to njegova dolžnost, so dodali. Županu so sicer očitali tudi nepoznavanje zakonodaje in lastnih aktov.

Župan očitke zavrača
“Vso zakonodajo smo proučili z okoljsko pooblaščenko Marinko Vovk, posvetoval sem se tudi s pravnico na ministrstvu,” je na očitke o nepoznavanju zakonodaje odgovoril Kastelic. “Svet ustanoviteljic je organ komunale, ker pa je deponija v stoodstotni lasti Občine Trebnje, je prav, da občinski svet Občine Trebnje o tem razpravlja in zavzame določeno stališče,” je povedal glede očitkov, zakaj ni namesto izredne seje občinskega sveta sklical sveta
ustanoviteljic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.