Slovenija
35 ogledov

Niso obsodili Godniča

(Foto: Katja Kodba / Mediaspeed.net) Žurnal24 main
Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti ni obsodila igralca Iva Godniča zaradi njegove izjave v oddaji Dobro jutro.

Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti ni obsodila igralca Iva Godniča zaradi njegove izjave v oddaji Dobro jutro. S tremi glasovi proti in dvema za je komisija zavrnila predlagani sklep, kar je Jerovšek označil za skrunitev hrama demokracije.

Predsednica komisije Eva Irgl je zaradi komentiranja rezultatov tako razburila Majdo Potrato, da je protestno zapustila sejo. Komisija tako ni bila več sklepčna in je zaključila sejo.

Na dnevnem redu Godnič
Med drugim bi se komisija danes morala seznaniti z analizo institucionalne ureditve vzpodbujanja enakosti in varstva pred diskriminacijo, a je na pobudo Mlade Slovenije (MSi) kljub nekaterim pripombam o neustrezno pripravljenem gradivu na dnevni red uvrstila razpravo o izjavah igralca Iva Godniča v televizijski oddaji Dobro jutro.

Predsednik podmladka Nove Slovenije Jernej Vrtovec je na seji razložil, da v stranki želijo, da komisija načelno obsodi tovrstne izjave, ter povedal, da so vložili kazensko ovadbo zoper Iva Godniča.

Opravičil se je že

Majda Potrata (SD) pravi, da sarkazem in cinizem Godniča ne odvezuje odgovornosti, saj je izjava prizadela mnogo ljudi, a se je Godnič že opravičil. Obenem je opozorila, da MSi od komisije pravzaprav pričakuje obsodbo o pravkar odprtem pravnem postopku.

Podpredsednik komisije Marijan Križman (SD) se je strinjal s Potrato, da je bila izjava Godniča neprimerna, vendar pa je zanj ta zgodba končana, saj je bilo obžalovanje izkazano, tožba pa vložena.

Jožef Jerovšek (SDS) je v odzivih na izjavo zaznal "odsotnost nekaterih drugih osebnosti", na primer predsednika republike, pogrešal pa je tudi sprožitev pregona po uradni dolžnosti.

Predsednica komisije Eva Irgl (SDS) pa je izjavo povezala z izjavo Zmaga Jelinčiča leta 2006 v oddaji Piramida. Opozorila je da se je takratni predsednik republike Janez Drnovšek odzval na Jelinčiča, Danilo Türk pa se na Godniča ni, je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.