Slovenija
11495 ogledov

Niso se zmotili, sneg je tu

Sneg
Do sobote suho, potem sledi preobrat. September je odstopal od dolgoletnega povprečja.

Slovenija se je prebudila v hladno in deževno jutro, v gorah je podoba zimska. Na Kredarici je po podatkih Arsa zapadlo 10, na Voglu in Zelenici 2 centimetra snega.

"Zgodaj dopoldne bo dež povsod ponehal; na Primorskem se bo zjasnilo, drugo bo sprva še oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija," nadaljevanje dneva vremensko napovedujejo na Arsu.

Nadaljujejo, da bo jutri povečini sončno, zjutraj bo ponekod po dolinah in kotlinah megla. Popoldne se bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji pooblačilo. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v krajih z burjo od 6 do 10, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem do 21 stopinj.

V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo zjasnilo. V petek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Napoved od 5. do 10. oktobra

"Do sobote bo nad Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato oslabelo. Nad zahodno Evropo bo v nedeljo nastalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo lahko v začetku tedna pomaknilo nad zahodno ali osrednje Sredozemlje," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v petek sončno z jutranjo meglo po nekaterih dolinah in kotlinah. V soboto bo že več oblačnosti. Od nedelje naprej se bo verjetnost za padavine povečala. V petek in soboto bo zjutraj ponekod še možna slana, pozneje bo manj verjetna. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije okoli 15 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

September nad povprečjem

Končal se je prvi mesec meteorološke jeseni, ki ga je v zadnjem delu zaznamovala izrazita ohladitev. Kljub temu je bil september v povprečju za 1 do 2 stopinji Celzija toplejši od dolgoletnega povprečja (1981-2010), objavlja Arso.

September je bil razmeroma sončen mesec. V večjem delu države so vremenoslovci našteli okrog 200 sončnih ur, kar je okrog 10 odstotkov več od povprečja. Največ sonca, okrog 270 ur, je bilo na Primorskem, kar je skoraj 20 odstotkov več od dolgoletnega povprečja. Več zanimivosti o mesecu, ki je za nami, na Arsovi povezavi:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.