Slovenija
70 ogledov

Niti s policijo do dokumentacije

Takšni kupi žagovine, ki jo veter raznaša po vsej Pivki, ležijo za tovarno pelet Žurnal24 main
Stečajna upraviteljica Ermina Bajuk niti s policijo ni mogla priti do poslovne dokumentacije Javor Pohištva v stečaju, je razvidno iz izrednega poročila, ki je bilo danes objavljeno na spletni strani Ajpesa. Povedala je še, da podobnega primera še ni imela.

Sodišče je stečajni postopek začelo že 1. julija, Javor Pivka (lastnik Javor Pohištva) se je pritožil, a je višje sodišče pritožbo 15. julija zavrnilo.

Spremili so jo policisti

Kljub večkratnim pozivom stečajna upraviteljica ni prejela dokumentacije, zato se je v torek odpravila na sedež podjetja. Kot je zapisala v poročilu ji bivši direktor Jože Cerkovnik ni želel dati popisnih listov in ji je onemogočil prevzem poslovne dokumentacije ter ogled zalog.

Nato pa je skupaj vodjo proizvodnje in drugimi odgovornimi delavci zapustil prostore, nihče pa ni upošteval pozivov stečajne upraviteljice, ki je po zakonu od začetka stečajnega postopka zastopnik podjetja.

Stečajna upraviteljica je po pogovoru s sodnico za pomoč zaprosila policijo in v njenem  spremstvu vstopila v prostore podjetja, kjer so lahko le fotografirali skladišča ter proizvodnjo. Računovodstvo je za Javor Pohištvo vodila matična družba, zato so v spremstvu policije poskušali tudi na njenem sedežu priti do računovodske dokumentacije, a neuspešno.

Za kamion dokumentacije

Včeraj je sicer nekdanji direktor Javor Pohištva Cerkovnik po elektronski pošti Bajukovo obvestil, da je dokumentacije iz arhiva Javor Pohištvo za tovornjak in da priprava traja nekaj časa. Stečajni upravitelj seznam zalog, materiala, nedokončane proizvodnje, neizplačanih plač in drugo dokumentacijo potrebuje za pripravo otvoritvenega poročila.

Bajukova pa je pojasnila, da so ji danes le začeli dostavljati dokumentacijo, a ne tiste, za katero jim je sporočila, da jo nujno potrebuje. Dodala je še, da gre pri ravnanju nekdanjega direktorja za prekršek po 489 a členu zakona, ki ureja stečaje. Cerkovniku, ki ga danes ni v službi, po tem členu grozi globa od dva do deset tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.