Slovenija
65 ogledov

Njavro zanika navedbe Mladine

Zalar je dejal, da ima "Janša ta trenutek enak procesni položaj kot Ivo Sanader" Žurnal24 main
Darko Njavro zanika, da bi Mladini potrdil pristnost dokumentov, ki naj bi dokazovali, da je Hrvaška izsiljevala vlado Janeza Janše z dokumenti iz let 1990, 1991 in 1992.

Darko Njavro navedbe odgovornega urednika Mladine Grege Repovža, da je potrdil pristnost orožarskega dokumenta, zanika. "Nihče s tednika Mladina me ni kontaktiral posredno ali neposredno ter me karkoli spraševal o omenjenem dokumentu," je zapisal Njavro in Repovževe navedbe za MMC označil za "neresnične oziroma gre za preprosto laž".

Spomnimo, Mladina je včeraj objavila depešo z oznako zaupno in datumom 18. junij 2007, iz katere je mogoče razbrati, da je hrvaški veleposlanik slovenski strani namignil, da bi Hrvaška lahko dala v javnost stvari, ki so se dogajale med letoma 1990 in 1992, kar naj bi imelo neprijetne posledice za slovensko politiko.

Iz SDS so že včeraj zanikali navedbe in dodali, da bi se navedki iz depeše lahko nanašali "na karkoli v zvezi z dogajanji med Slovenijo in Republiko Hrvaško v času osamosvajanja". Izsiljevanje je zanikal tudi bivši pomočnik hrvaške zunanje ministrice Neven Pelicarić. "Prebral sem, kar je pisala Mladina. Kar omenjajo, ni bila tema pogovora. Nikoli v nobenem kontekstu nisem povedal kaj takega," je dejal za STA.

Na odziv SDS-a se je za MMC nato odzval odgovorni urednik Mladine Grega Repovž, ki je zapisal, da je "neizpodbitno dejstvo, da sta se Sanader in Janša dogovorila" in da je z njunim dogovorom "Slovenija odstopila od svojih zahtev po nesodni, politični mediaciji spora ali po vztrajanju pri sporazumu Drnovšek-Račan". Repovž je dodal, da je manj verjetno, da je Hrvaška leta 2007 "vlado Janeza Janše izsiljevala z dokumenti, ki bi obremenili Boruta Pahorja ali Antona Ropa". Za konec je še zapisal, da sta Tone Krkovič in Darko Njavro potrdila avtentičnost orožarskega dokumenta, kar je slednji že zanikal, da bi storil.

Komentarjev 1
  • lilihip 13:43 08.september 2011.

    če sodeluješ s kriminalcem, kateri je že za zapaha ne vem koliko imaš lahko čisto in nedolžno preteklost - a tudi našega Đonija bo prestregla roka pravice, tako ali drugače