Slovenija
29 ogledov

NLB bodo rubili v imenu bosanskega varčevalca

zastave pred NLB Pixsell
V imenu varčevalca Ljubljanske banke iz Bosne in Hercegovine bodo rubili imetje NLB. Rubež bo za NLB zelo neprijeten, saj ima že tako slab ugled.

V začetku julija bodo v imenu varčevalca Ljubljanske banke iz Bosne in Hercegovine, ki mu je sodišče pred nekaj leti dosodilo odškodnino v višini 81.118 dolarjev (dobrih 64 tisoč evrov), rubili imetje banke. Informacije o rubežu je za Dnevni Avaz potrdil tudi odvetnik Franc Bucik.

Državljan BiH je postopek proti banki vodil v Nemčiji. Sodbo je leta 2010 potrdilo tudi ljubljansko sodišče. Na tej osnovi je bila izdana odločba o izvršbi. Po poročanju tujih medijev je tožitelj umrl, tožbo pa je prevzel njegov sin.

Bosanec je svoje prihranke naložil v Ljubljanski banki v Sarajevu pred vojno. Ko se je banka preoblikovala v Novo ljubljansko banko (NLB), so na Ljubljanski banki ostali le dolgovi in obveznosti. Na novo banko so prenesli le slovenske varčevalce, tujci pa so izgubili svoje prihranke. 165 tisoč državljanov BiH je ostalo brez svojih prihrankov. Med njimi tudi omenjeni državljan BiH, še piše Dnevni Avaz.

Komentarjev 6
  • Stolp 12:16 23.junij 2012.

    LB mora propasti in amen. Tako bi v vsakem normalnem kapitalističnem in pravnem sistemu. To je slovenska Grčija. Ja bo pretres, ampak bo pa potem mir!

  • ghz891 05:27 22.junij 2012.

    Kar so mu vkradli so vrnili :)

  • Lavdan 22:58 21.junij 2012.

    Končno jim je nekdo dal vetra. In kdaj bo zasavc prinesel milion nazaj.