Slovenija
71 ogledov

NLB bomo prodajali drugače, kot smo obljubljali doslej

banka NLB Boštjan Tacol
Treh četrtin NLB ne bo treba prodati do konca leta, morali pa bomo prodali vsaj polovični delež.

"Evropska komisija je danes izdala odločbo, s katero je potrdila predloge za spremembo nekaterih zavez, ki so sestavni del odločitve o odobritvi državne pomoči NLB iz leta 2013," so sporočili z ministrstva za finance. 

"Skladno s spremenjenimi zavezami se ohranja že doslej veljavna zaveza glede prodaje 75 odstotkov minus ene delnice NLB, vendar se z določitvijo možnosti, da se ta cilj lahko doseže v več korakih, zagotovi večja pravna varnost morebitnih zainteresiranih vlagateljev, s tem pa izboljšuje možnosti glede višine kupnine. Evropska komisija je namreč z izdano odločbo odobrila spremembo lastniške zaveze na način, da se lahko do konca leta 2017 proda najmanj 50-odstotni kapitalski delež države v NLB, preostali del do dovoljenega ciljnega deleža pa do konca leta 2018," so pojasnili spremembo. 

Enoletni odlog prodaje 25-odstotkov za večji izkupiček? 

Na ministrstvu za finance ocenjujejo, da bodo zaradi tega "vzpostavljeni boljši pogoji za učinkovito izvedbo izbrane metode prodaje naložbe (metoda prve javne ponudbe delnic) in s tem pogoji za doseganje cilja čim večje povrnitve davkoplačevalskih sredstev, to je, da se doseže kupnina, ki bo v največji možni meri predstavljala povračilo za dodeljeno državno pomoč tej banki v letu 2013"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Zmago 14:20 12.maj 2017.

    Kaj ti ni jasno. Zaradi dolgov si prisiljen prodajati po diskontnih cenah zdaj to, zdaj ono ....... dokler ti ne ostanejo samo še ............ dolgovi !! ;-\https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw&feature;=youtu.be

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 16:11 11.maj 2017.

    no... glede na to da je to črna luknja, mislim da bi čakala še kakšna dokapitalizacija

  • Jože Bele 14:35 11.maj 2017.

    To je namerna odločitev za izvedbo prodaje po nižji ceni od dosegljive! In seveda so nam 'prošnjo' odobrili in nam rekli še hvala ...