Slovenija
21 ogledov

"NLB lahko postane uspešna banka"

Janko Medja mediaspeed
Novi predsednik uprave NLB Janko Medja je na prvi novinarski konferenci povedal, da bo banka imela letos in prihodnje leto izgubo. "Treba je priznati napake in očististi bilanco za nazaj," je dejal.

Naročil je interne raziskave, s katerimi bo preveril v kakšnem stanju je banka, in sicer ne na poziv medijev in preiskovalnih organov, saj si želi ustvariti lastno mnenje. Dejal je še, da vse skupaj ne bo pozabljeno, da pa ne bodo prali umazanega perila v javnosti.

Na vprašanje, kako bi upravičili dokapitalizacijo NLB z davkoplačevalskim denarjem, ko v Sloveniji potekajo protesti,je dejal, da bi se Slovencem in Slovenkam, ki protestirajo najraje pridružil proti nesposobnosti in proti korupciji. "Nisem še slišal, da bi protestirali proti strokovnem in transparentnem delu, tako bo namreč delala moja uprava. Moje mnenje je, da banka lahko postane uspešna."

Komentarjev 3
  • franke 14:50 28.december 2012.

    PA NE S TABO NA ČELU.

  • feferon 17:14 05.december 2012.

    Koliko dokapitalizacij je še potrebno ,da bo ta banka uspešna? Zdaj so vsi delal kot svija z bučam, ker so točno vedel, da bodo grehe plačali vsi državljani ,oni bodo dobili pa še regres in božičnico bonus. Naj da denar ...prikaži več tisti, ki ga je popušo.

  • Milan Samide 16:51 05.december 2012.

    NAJ KREDITE VRNEJO TISTI , KI SO JO ZAFURALI..ssTake banke ne rabimo.! Naj odgovarjajo po URS.26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge ...prikaži večge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS. Zahtevamo; PRAVNO državo, ZAHTEVAMO dosledno spoštovanje ustave in vseh njenih členov.Zah