Slovenija
5846 ogledov

NLB se s Trga republike seli na to lokacijo ...

NLB
1/4
Anže Petkovšek
Bančništvo se v zadnjem desetletju, predvsem zaradi digitalizacije, močno spremenilo, saj stranke večino bančnih storitev opravijo na daljavo preko spletne ali mobilne banke, obiski poslovalnic pa so vse redkejši, so za portal Ljubljanainfo povedali v NLB.

Poleg tega se spreminja tudi način dela, so še pojasnili novinarjem Ljubljanainfo: "V NLB smo si že pred epidemijo prizadevali, da bi zaposlenim omogočili delo od doma – seveda tistim, ki so to želeli in jim je narava dela to omogočala, denimo v IT. Epidemija pa je procese zelo pospešila. Poleg lažjega usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja s hibridnim načinom dela pozitivno prispevamo k razbremenitvi okolja in h krepitvi trajnostnega vidika našega poslovanja, eden od učinkov je tudi precej manjša potreba po poslovnih prostorih."

V NLB so se zato odločili, da zaposlenim hibridni način dela. "Gre za kombinacijo opravljanja dela v pisarnah in od doma, in sicer v razmerju 4:1 – 4 dni od doma, en dan v pisarni."

Slovenija 16.06.08...banka...nlb...trg republike..foto: anze petkovsek... | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zaradi tega se je precej zmanjšala tudi potreba po poslovnih prostorih. Eden od razlogov za selitev pa naj bi bil tudi, da je stavba spomeniški zaščitena, zato je ne smejo obnoviti, da bi bila energetsko učinkovita. 

V NLB načrtujejo centralizacijo bančnih služb na enem mestu, ki je predvideno na obstoječi lokaciji na Šmartinski cesti.

Komentarjev 3
  • mirror 20:12 08.marec 2023.

    NLB ne stoji tako dobro, kot se sama predstavlja v javnosti.

  • Ender3 18:21 08.marec 2023.

    Čimdlje od bank in njihovih bančnih instrumentov ! https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/banke-sluzijo-na-racun-slovencev-v-tujini-varcevalcem-tri-odstotke-pri-nas-pa-001-odstotka/

  • joze95 17:39 08.marec 2023.

    Če se želi zmanjšati stroške vsem je Banka tako za izvajanje bančnih poslov, kot poslovanje z občani nekje ob robu mest z direktnim priključkom na avtocesto in velikim parkingom ter avtobusno ali železniško postajo. To je poteza!!! vse ostalo je ...prikaži več blef. Izračunajte koliko časa potrebujete za v mesto, iskanje parkinga in nato še drago parkirnino. Torej bankirji, kdo je zmožen misliti s kmečko logiko, in kdo je zmožen misliti z logiko diplomiranega ekonomista??? Da vidimo korenjake!!!!