Slovenija
2284 ogledov

Nočna drama na avtocesti: zagorel je avtobus

Avtobus, ki je zgorel na dolenjski avtocesti GP Maljevac
Ponoči je na dolenjski avtocesti zagorel avtobus bosanskih registrskih označb. Požar je avtobus povsem uničil, potniki so jo na srečo odnesli brez poškodb.

Ob 0.15 je na dolenjski avtocesti v bližini Lutrškega sela v smeri Novega mesta, zagorel avtobus, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki se je iz motornega dela razširil na ves avtobus, nudili pomoč vlečni službi pri odstranitvi uničenega avtobusa in očistili cestišče.

Na srečo v nesreči poškodovanih ni bilo, vseh 55 potnikov je namreč varno zapustilo goreči avtobus že pred prihodom gasilcev.  

24ur.com poroča, da se je nesreča zgodila na avtocesti pri Zagradu pri Otočcu, zagorelo pa naj bi zaradi napake na motorju. Uprava RS za zaščito in reševanje je sicer kasneje sporočila, da je omenjeni avtobus ob 4.42 na avtocestnem počivališču Starine v smeri proti Novemu mestu ponovno zagorel avtobus, potem ko ga je vlečna služba odpeljala s kraja dogodka. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 15:21 18.september 2023.

    Ko bodo električarji goreli bo PGD takoj dobila dodatna sredstva!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:45 18.september 2023.

    Glede na to kakšne drvarnice bosanskih oznak se vozjo po naših cestah je to zelo malo problemov in nesreč!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:40 18.september 2023.

    To je še malo požarov na cestah. Počakajte ko bodo začeli električni avti goreti. Takrat bo šele veselo