Slovenija
10965 ogledov

Nočna mora v rondoju Tomačevo

Tomačevo Bralec
Zaradi nedelujočih semaforjev smo bili dopoldan priča kolonam na severni obvoznici.

"Ob 9.30 sem obstala pred krožiščem Tomačevo," piše bralka, ki je posnela spodnji video. "Semaforji so delovali zelo čudno. Na mojem pasu je večino časa gorela rdeča luč, zelena se je prikazala le za nekaj sekund, nato pa celo večnost spet rdeča. Za si pulit lase."

Pri prometno-informacijskem centru pojasnjujejo, da je bil promet na ljubljanski severni obvoznici na krožišču Tomačevo v dopoldanskem času močno oviran zaradi napake pri delovanju semaforjev. 

Najhuje je bilo v jutranji konici do približno desete ure.

Dars pojasnjuje napako

Pri Darsu pojasnjujejo, da je prišlo do tehničnih težav na modulih za kontrolo indukcijskih zank in posledično do težav, povezanih z dolžino intervalov na semaforjih. "K odpravi napake smo nemudoma pristopili in jo tudi že odpravili," pravijo pri Darsu. "Do odprave napake je bila na krožišču prisotna policija, ki je vodila promet."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • urle 16:09 25.september 2019.

    mora traja predvsem iz smeri centra po štajerski cesti. ko ni bilo tega priključka, je rondo delal odlično!

  • svašta 15:36 25.september 2019.

    Obupno je bilo, od začetka Trzina do rondoja ob 7.15 je trajalo več kot eno uro!!!! Pa je vsega skupaj 12 km!! Kličemo na PP Bežigrad kaj se dogaja pa pojma niso imeli in po njihovo je vse gladko teklo.. ...prikaži več Obup!! Sicer pa ni prvič, da so v rondoju zahinavli semaforji, smo se tudi čez rdečo že vozili, ko se po 15ih minutah sploh ni prižgala zelena...

  • boksi 15:26 25.september 2019.

    Ob 9.20 ni bilo na rondoju nobenih policistov. DARS se spet izmotava! Od začetka Trzina do rondoja Tomačevo smo rabili skoraj uro in pol!! Naša celotna pot, dolga borih 45 km, pa je trajala dve uri in pol. Zakaj imajo ...prikaži več vse pod kamerami, če v treh urah ne uspejo videti in razrešiti prometnega kolapsa?! Res pa je, da so kar nekaj k temu prispevali tudi tisti 'pametnjakoviči' na cestah, ki se ne znajo razvrstiti, koga spustiti zato, da steče vožnja v drugo smer, ipd.