Slovenija
31691 ogledov

Nočno sneženje: Takšne so razmere po Sloveniji, v naslednjih nas čaka ...

Bolgarija sneg
1/3
Profimedia
Večji del države pobelilo, na Kredarici v dveh dneh meter in pol snega.

Po pestrem vremenskem dogajanju je Slovenijo včeraj popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta, meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin, je na omrežju X objavila Agencija RS za okolje. Na Kredarici je medtem v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega, so dodali.

Ponoči so padavine postopno slabele in do jutra ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature so bile od -4 do 2, v alpskih dolinah okoli -6, ob morju do 4 stopinj Celzija.

sneg Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes se bo že zjutraj od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 9 stopinj Celzija, še navaja agencija za okolje.

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. Naši kraji bodo sprva še pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad severnim Sredozemljem.

V četrtek se bo nad srednjo Evropo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od petka do ponedeljka bomo na obrobju ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem.

sneg Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.