Slovenija
26 ogledov

Norčavost preplavila ulice

Poleg ciganov, mask na temo propadlega Vegrada, na Ptuju niso manjkale maske na Žurnal24 main
Pust hrust. Na Ptuju mnogoštevilni cigani, pod Pohorjem nov pohorski car, v Laškem slovo poštenju.

Ptuj, Maribor, Celje. Na tradicionalni 51. mednarodni pustni povorki na Ptuju se je včeraj kljub mrazu večtisočglavi množici obiskovalcev predstavilo slabih 70 skupin od blizu in daleč. Največje zanimanje so poželi mnogoštevilni cigani, manjkale pa niso niti maske na temo mariborske nadškofije in propadlega Vegrada. “Če bi bili Slovenci 365 dni na leto kurenti, verjemite, da bi bila naša država videti malo drugače,” je dejal ptujski župan Štefan Čelan.

“Pust edini norčavi čas”

“Pustni čas je edini čas v življenju ljudi, ki je sproščen, norčav in ko lahko izživimo svoje sanje,” je povedala Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava, ki je s svojimi pustno našemljenimi učenci v soboto zarajala v središču Celja. “Prvič letos pa je nekaj učencev pustno dogajanje pričaralo tudi stanovalcem Doma ob Savinji,” je dodala Kolenkova.

Veselo je bilo tudi v drugih krajih na Celjskem. V Laškem so denimo ogoljufani Slovenci uprizorili zadnje slovo poštenju, manjkal pa ni niti Gadafi, ki je tik pred strmoglavljenjem v Slovenijo vendarle spravil kamelo, ki jo je podaril našemu premierju.

Izbrali pohorskega carja
V Mariboru so ta konec tedna otroci rajali v nakupovalnem središču, zvečer pa mask ni manjkalo po številnih lokalih, v katerih so najboljše tudi nagradili. Ob vznožju Pohorja so že tradicionalno izbirali novega pohorskega carja. “To lahko postane samo smučarski delavec, ki s svojim trudom pripomore k razvoju smučanja in turizma,” so povedali v Športnem centru Pohorje, kjer so naziv letos podelili Matjažu Vreclu.

Povorka še jutri
Največje otroško pustno rajanje na prostem bo v Mariboru sicer jutri na Trgu svobode. “Povorka po mestnih ulicah se bo začela ob 15. uri,” je napovedala Tadeja Dobaj iz Zveze prijateljev Mladine Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.