Slovenija
2895 ogledov

Noro, kaj je na avtocesti počel mrtvo pijan voznik tovornjaka

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Med vožnjo po avtocesti je močno vijugal, večkrat je trčil v prometne znake oziroma obcestne smernike.

Močno pijan voznik tovornega vozila je včeraj, nekaj po 15. uri, na avtocesti ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa, so sporočili policisti PU Celje. 

Nanje se je obrnilo več voznikov, ki so opozorili na voznika tovornega vozila (manjše cisterne), ki je med vožnjo po avtocesti v smeri Maribora močno vijugal in ogrožal sebe in ostale udeležence prometa. Med vožnjo je večkrat trčil v prometne znake oziroma obcestne smernike, so pojasnili.

Ustavili so ga na območju Pletovarja, preizkus z alkotestom pa je pokazal, da je imel voznik 1.16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (2,3 promila).

Slovenskemu državljanu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve, za storjen prekršek pa mu zdaj grozi 1.200 evrov denarne kazni in 18 kazenskih točk.

"Posledice neodgovorne vožnje voznika bi lahko bile dosti hujše, saj se velik del prometnih nesreč, v katerih so na avtocestah udeleženi vozniki tovornih vozil, konča s hudimi posledicami," so še opozorili celjski policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • AnGus 12:48 17.februar 2023.

    NA SMRT pijan, NE mrtvo pijan. Prodane pijane srbohrvaške duše.

  • rd2dmk2 11:55 17.februar 2023.

    ma ne se hudovat, no, cisterna je malo spušala in so hlapi prišli v kabino, namesto da bi ga pomilovali, ga pa takole kaznujete.

  • munja 10:50 17.februar 2023.

    Prenizke kazni!!