Slovenija
160 ogledov

Noseča mamica dveh otrok potrebuje pomoč

Depresija, revščina, stiska Profimedias
Še ena žalostna zgodba družinice, ki se je znašla v stiski. Mamica dveh otrok, ki je noseča, je ostala brez partnerja. Nujno potrebuje pomoč.

Mamica iz Pomurja, ki je želela ostati anonimna, se je v svoji stiski zatekla k predsednici Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src Cvetki Vereš, ki je njeno žalostno zgodbo objavila na svojem Facebook profilu.

Gre za nosečo mamo dveh otrok, sina, ki hodi v 5. razred osnovne šole in hčerke, ki je v 3. razredu. Mož jo je, potem ko je izgubil službo, zapustil, nihče ne ve, kje je, niti njegovi starši ne. Nosečnica pravi, da ga ne obsoja, da ga razume. Preden je spakiral, je rekel, da ne more več. Poprijel je za priložnostna dela, a nič stalnega ni bilo, poleg tega je žena še enkrat zanosila.

Tudi sama je nezaposlena, prejema socialno pomoč in otroški dodatek. Živijo kot podnajemniki in ko poplača položnice, skoraj nič ne ostane. Varčujejo pri kurjavi, na vseh koncih. Najhuje je mladi mamici takrat, ko otroka prosita za kake malenkosti, a jima tega ne more nuditi.

Tik pred rojstvom novega otroka ničesar zanj nima, zmanjkuje jim osnovnih stvari, kot so pralni prašek, zobna pasta, šampon.

Predsednica omenjenega društva je stanje preverila pri njih doma in se na lastne oči prepričala v stisko. Ljudi prosi, da stopijo skupaj in pomagajo. Njen zapis objavljamo v celoti.



Pomoč lahko pošljete na sedež Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src na Vrtno ulico 15 v Bakovce ali denar nakažete na: TRR pri NLB: 02015-0254139042, za Sonjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Majazmaja 10:05 30.januar 2017.

    NE, NI SUPER, DA IMA TOLIKO OTROK!!! Zakaj? Ker jih ne more preživljati. In NE, gospa v taki situaciji NI od včeraj, pač pa je bila, še preden je zanosila - zanosila je iz oportunizma - zanašala se je na ...prikaži več to, da bo novi partner preživljal njo in njen zarod od prej. Niti država NI dolžna preživljati njenih ali katerihkoli otrok, pač pa je to dolžnost tistih, ki jih spravijo na svet. Če tega niso sposobni, pa v vrsti stoji 400+ parov, ki so tega sposobni!!!

  • Ferluci 08:50 30.januar 2017.

    Ženska cel dan visi na facebooku, namesto da bi kaj delala, moža, ki je spizdil ne obsoja...A nima staršev, tašče ali tasta, pa svakov ali bratov, sester? Ti ji bi v takšnem primeru takoj pomagali in skočili na pomoč. Prelaganje ...prikaži večje svoje neodgovornosti na druge je pa že malo po domače 'too much'. Otroke v začasno rejo, da se strezni - očitno pri njej ne bodo imeli svetle bodočnosti.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 17:33 29.januar 2017.

    babice nazaj so imele po 12 otrok ,kaka kakega manj in kaka kakega več ,živeli so v skromnih bajticah s sekretom na štrbunk in si niso očitali in metali polena pod noge kot se danes počne in seveda se po ...prikaži več komentarjih vidi da ni nič drugo kot nevoščljivost in škodoželjnost ki ni konca ne kraja.v resnici je ta mamica bolj bogata kot večina slovenskih nergačev ,ki jim materijalizem kroji življenje