Slovenija
180 ogledov

Notar se ni zagovarjal

Obdolženi Sergej Rojs (na fotografiji desno, poleg zagovornika Zdenka Cujnika) s Žurnal24 main
Sojenje. Sergej Rojs se zagovarja zaradi nevestnega dela. Ne čuti se krivega.
             250
tisoč evrov je bila kupnina za stanovanje v Izoli, ki sta ga Perčič in Vučina prodala, čeprav to ni bilo njuno.

Na okrajnem sodišču se je začelo sojenje Sergeju Rojsu, notarju iz Šmarja pri Jelšah, ki ga obtožnica bremeni nevestnega dela. Decembra 2006 naj bi v svoji pisarni kot notar overil dve kupo-prodajni pogodbi, eno za prodajo in drugo za nakup luksuznega stanovanja v Izoli, kar naj bi storil na podlagi ponarejenega potnega lista Ivana Vučine, ki se mu je predstavil kot Željko Brkljača.

Preslepila sta ga
Sporno naj bi bilo tudi, da naj bi bila kupnina za omenjeno stanovanje v njegovi pisarni dana v gotovini. A Rojs, ki se včeraj ni želel zagovarjati, je te trditve ovrgel že v preiskavi, katere zapisnik je sodnica Saša Kovačič prebrala.

Oškodovanca ni bilo
Poziv
. Oškodovanca C. Z. včeraj na sodišče ni bilo. Omenjeni naj bi od Perčiča za gotovino kupil luksuzno stanovanje v Izoli in na koncu ostal praznih rok, saj je sodišče v Piranu zavrnilo vpis v zemljiško knjigo, ker je bila na njem plomba. Sodnica ga je prek pooblaščenca pozvala, naj se naslednje obravnave udeleži.

Zagovornik obdolženega Zdenko Cujnik je senatu predlagal, naj do konca postopka odloči o ugovoru pravne narave. Po njegovem mnenju bi moralo sodišče upoštevati pravnomočno sodbo Okrožnega in Višjega sodišča v Celju, ki je Iztoka Perčiča in Vučino spoznalo za kriva, ker sta preslepila notarja. S tem sta si pridobila 250 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

Kot je Rojs poudaril v pisnem zagovoru, ne bi pogodb, če bi posumil, da je karkoli narobe, niti sestavil, še manj overil. Ko pa je ugotovil, da je bil potni list ponarejen, je to nemudoma prijavil policiji in Komisiji za preprečevanje korupcije. Sojenje se bo z zaslišanjem prič nadaljevalo 23. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.