Slovenija
34 ogledov

Notranji nadzor v šempetrski bolnišnici izključil napake medicinskega osebja

Narobe povezani kabli Medicoengineering
V šempetrski bolnišnici so zaključili interni nadzor po smrti poškodovanega bolnika med oživljanjem. Ugotovil so, da strokovne napake medicinskega osebja v poteku oživljanja ni bilo.

 "Poročilo je bilo na ministrstvo poslano v ponedeljek, običajno pa je odzivnost znotraj enega meseca. Tako pričakujem, da bodo do začetka poletja opravljeni tudi ostali interni strokovni nadzori za vse ostale oskrbovance v tem prostoru na reanimaciji," je povedala direktorica bolnišnice Nataša Fikfak.

15. marca je na šempetrski urgenci umrl moški, ki je med oživljanjem namesto kisika vdihaval smejalni plin. Na včerajšnji novinarski konferenci kriminalistov, ki se ukvarjajo s primerov pa so povedali, da naj bi zaradi napačno povezanih cevi na reanimacijski napravi na urgenci v bolnišnici Šempeter umrlo več celo oseb. 

"Preiskava poteka v smeri utemeljenega povzročitve splošne nevarnosti zaradi katere je umrlo več oseb," je povedal vodja sektorja kriminalistične policije uprave Nova Gorica Marino Pangos. Med preiskavo niso odkrili znakov sabotaže.

Kazniva dejanja v času priprav in sklepanja pogodb?

Predkazenski postopek sicer še poteka, kriminalisti pa preiskujejo tudi kazniva dejanja, ki bi bila lahko storjena v času priprav in dogovarjanj za gradnjo urgentnega centra ter sklepanja pogodb, pa tudi med izvedbo del, predvsem pa med izvedbo strojnih inštalacij.

Preverjajo tudi izvajanje nadzora nad deli, izdaje ustreznih dovoljenj in prevzem objekta. "V okviru tako obsežne preiskave za najhujša kazniva dejanja, kjer so posledice kaznivega dejanja smrti oseb, se zahteva temeljitost in skrbno preiskovanje vseh okoliščin in dejstev temelječih predvsem na listinskih dokaznih in ugotavljanju dejstev. Omeniti velja, da se v okviru preiskovanja srečujemo s številnimi prepletenimi pogodbenimi razmerji," je dejal Pangos.

 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:56 20.april 2016.

    Važn da vsi prelagajo odgovornost en na druzga. Išče se grešni kozel za dejanje ki so ga zakuhali skupaj v želji po čim večjih dobičkih.

  • Avatar olor
    olor 23:10 20.april 2016.

    Na koncu bo kriv en mali človek, ki ni imel pojma, da se mora barva na kovinski cevi ujemati s plastično cevjo.