Slovenija
95 ogledov

Nov direktor HSE Matjaž Marovt imenovan za največ pol leta

Matjaž Marovt HSE
Nadzorni svet je za začasnega generalnega direktorja imenoval svojega člana Matjaža Marovta.

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne včeraj zvečer za novega generalnega direktorja imenoval Matjaža Marovta, ki je bil doslej član nadzornega sveta. Imenovan je začasno za šest mesecev, mandat bo začel 19. aprila. Dokler bo generalni direktor, ne bo opravljal funkcije v nadzornem svetu. 

"Brez HSE ni varne in zanesljive oskrbe z električno energijo in prav je, da ima tako pomembna skupina tudi ustrezno javno podobo na eni ter notranjo klimo na drugi strani," je ob imenovanju dejal Marovt. 

Matjaž Marovt je samostojni poslovni svetovalec z vodstvenimi izkušnjami iz velikih slovenskih in mednarodnih podjetij. Bil je direktor tehnične direkcije v podjetju Adria Mobil in član uprave družbe Prevent Global, še prej pa je bil vrsto let na vodstvenih funkcijah v Gorenju kot direktor kakovosti, direktor programa in izvršni direktor za nabavo in logistiko. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 11:14 05.april 2017.

    Po novem se temu reče vladna pospešena kraja.

  • Plavi-mil 08:56 05.april 2017.

    Pa naj še kdo reče, da ni res, dogovor za pol leta, brez krivdnih razlogov odstavljen, pade mastna odpravnina, druga služba že čaka, spet za pol leta in spet odpravnina,to je legalna kraja z dogovorom Foruma 21 in Cmerarjeve stranke, ...prikaži več lepo se bogatijo na naš račun.