Slovenija
4 ogledov

Nov menedžerski odkup?

Žurnal24 main
Za Siemensom je umik iz kranjskega podjetja Iskratel napovedala tudi Gorenjska banka. Bo pa svoj delež krepko okrepil Iskra Telekom Holding.

Glavni direktor Iskratela Andrej Polenec pravi, da je tak dogovor v korist vseh, čeprav je bilo dogovorjeno, da bo Siemens ostal s skoraj 48 odstotki v Iskratelu 25 let. Siemens bo za umik dobil lepe denarce, koliko natančno pa je skrivnost.

Svoj izstop iz Iskratela je do 31. marca 2012 napovedala tudi Gorenjska banka, ki ima trenutno 25 odstotkov v omenjenem podjetju.

V drugo smer – povečanje in ne zmanjšanje deleža – pa bo šel Iskra Telekom Holding. Ta ima po novem kar 55,5 odstotka delnic Iskratela, zanimivo pa je, da ima tudi Iskratel približno enak delež v Holdingu.

Kako točno poteka podajanje delnic in zakaj se to dogaja, pa za zdaj ni znano. Vsi vpleteni so se namreč dogovorili, da bo vsebina posla ostala med njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.