Slovenija
143 ogledov

Nov napad na policista

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Boštjan Tacol
V soboto zjutraj sta bila policista PU Celje, ki sta izvajala radarsko merjenje hitrosti, deležna napada.

Predstavniki slovenske policije so po tragičnem dogodku prejšnji teden v Brežicah, ko je 22-letni nemški državljan umoril slovenskega policista, zaviti v črno. Skrbijo tudi statistični podatki; v letošnjem letu se je do 25. junija zgodilo 67 napadov na policiste, napadenih je bilo 100 policistov.

Ta konec tedna se je ta statistika še poslabšala, prišlo je do novega napada. "Policista PU Celje sta v soboto v jutranjem času izvajala meritve hitrosti z radarjem na Teharski cesti v Celju. Na nasprotni strani cesti sta se znašli dve ženski in dva moška; med opravljanjem meritev se je četverica do policistov vedla nedostojno, naganjala ju je stran. Na nasprotni strani so bili peš, ne v vozilu," pojasnjuje Peter Pungartnik s PU Celje. 

Ko sta policsta četverico večkrat opozorila, naj ju ne ovirajo, naj ju pustijo, da opravljata policijske dejavnosti, ti vendarle z žaljivkami niso prenehali. Ker se četverica ni umaknila, niti ni poslušala zakonitih ukazov s strani policije, sta policista pristopila k njim.

"En moški in ženska sta takoj zbežala, druga dva sta na mestu ostala, moški je zamahnil proti enemu izmed policistov z namenom, da ga udari v glavo," pove Pungartnik. Policist je udarec blokiral, ker se moški še vedno ni umiril, sta policista zoper njega uporabila prisilna sredstva. Moški se je upiral, zato sta policista zaprosila za dodatno patruljo.

Ko so moškega obvladali, so ga odpeljali v pridržanje in z njim opravili vse pogovore. Po opravljenih postopkih so ga izpustili, obravnavali ga bodo zaradi poskusa napada na policista in neupoštevanja ukazov policistov, glede groženj pa še zbirajo obvestila, koliko so bile te resne. Ženska je med postopkom zbežala.

Moškega bodo v vsakem primeru kazensko ovadili; za napad na policista je zagrožena kazen od šest mesecev do treh let zapora, saj pri napadu ni uporabil nobenih sredstev. V tem primeru je zagrožena kazen pet let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Avatar Leon
    Leon 14:05 05.julij 2016.

    Spomni se prijave policaja zaradi fotografiranja ob obravnavi prekška starejšega kolesarja . Novinar je fotografiral javni osebi ,kar sta policaja ocenila kot vmešavanje v delo in nevem kaj vse sta si še izmislila,kasneje pa spreminjala navedbe ................bla,bla,..................................http://www.zurnal24.si/fotograf-uros-abram-policija-fotografija-policist-kazen-clanek-272833

  • Janez_53 09:46 05.julij 2016.

    Če bodo "napadalca" obravnavali za POSKUS NAPADA, čemu potem pišete, da je bil izvršen NAPAD NA POLICISTE??? Bodo morali policisti voziti s sabo varnostnike, da bodo jih varovali???

  • Tupamaros 08:21 05.julij 2016.

    Miličniki so nekdaj uporabljali "prefinjene ukrepe".Nikomur ni padlo na pamet jih napadati ali jim nagajati. Ja, narobe razumljena demokracija je izrojena zadeva. Posebej v državah kjer je bilo nekoč zatiranje svobode.