Slovenija
573 ogledov

Nov Poklukarjev poziv pred prazniki

Janez Poklukar Vlada RS
Prošnja ministra za zdravje.

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob začetku prazničnega vikenda na državljane naslovil prošnjo k spoštovanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). "Prosim in spodbujam vsakega posameznika, da ravnamo družbeno odgovorno, da sami zamejimo nenujne stike, še posebej z bolj ogroženimi posamezniki," je pozval.

"Pred nami je praznični vikend, dan spomina na mrtve, ko se še posebej poklonimo svojim bližnjim in ljubljenim, ki jih žal ni več z nami. To je tudi čas, ko se običajno srečujemo tudi z bolj oddaljenimi sorodniki in znanci. Povsem naravno in prav je, še posebej po sedaj že skorajda dveh turbulentnih letih, da si želimo bližine soljudi," je poudaril Poklukar, a ob tem opozoril, da je to odlična priložnost tudi za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje.

Opomnil je na preobremenjenost bolnišnic, kjer zaradi zdravljenja covidnih bolnikov ukinjajo nekatere programe. Vse Slovence je pozval, naj se vedejo odgovorno in naredijo vse, kar je v njihovi moči, da preprečijo širjenje virusa.

Trenutno je v slovenskih bolnišnicah 561 obolelih s covidom-19, včraj so jih na novo sprejeli 83. Na oddelkih intenzivne nege zdravijo 132 ljudi, od včeraj na novo devet. Ravno toliko jih je včeraj žal za posledicami okužbe tudi umrlo. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Kako realno je novo popolno zaprtje pri nas?

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 19
  • Kirka 22:00 30.oktober 2021.

    Kdor v tem 1,5 letu ni spregledal vso pokvarjenost PROcepilskih agentov, tudi nikoli ne bo. V tem linku so navedena dejstva: https://www.cisp.si/2021/wp-content/uploads/2021/08/Odgovor-na-vabilo-NIJZ-cepljenje-18.08.2021-1.pdf

  • kapibara1 17:57 30.oktober 2021.

    Večj uspeh z nasveom bi bil, če bi ga Koritnik podal

  • bobubob 12:38 30.oktober 2021.

    Več nesmislov, kot v pravljicah (..nimam denarja, zato ti dam oslička, ki riga zlato..). Tole spodaj je po svetu zmanjšalo kovid cirkus za 70%. Seveda je EU nekaj posebnega, tu upoštevamo stroko bolj kot zdravje, zato bomo valovali naprej..... https://www.delo.si/sobotna-priloga/prepovedano-zdravilo/