Slovenija
70 ogledov

Nov primer podkupnin na tehničnih pregledih

tehnični pregled Saša Despot
V celjskem podjetju za podkupnine potrjevali, da je vozilo tehnično brezhibno.

Celjski kriminalisti so pred meseci prišli do operativnih podatkov, da nekdo od zaposlenih, v enem izmed podjetij na območju Celja kjer opravljajo tehnične preglede, prejema podkupnine. 

Kriminalisti so dobili dovoljenje za prikrite preiskovalne ukrepe in ugotovili, da 59-letni moški, doma z območja Celja, sprejema denar v zameno pa izpolni zapisnik o tehnično brezhibnem vozilu, četudi vozilo ni tehnično brezhibno. Zaznali so tudi primere, ko je oseba izpolnila zapisnik o opravljenem tehničnem pregledu ter brezhibnosti vozila, čeprav vozila na tehničnem pregledu sploh ni bilo, so sporočili s celjske policijske uprave. 

5. maja so opravili osebno preiskavo osumljenega in zasegli dokumentacijo v prostorih, kjer opravljajo tehnične preglede, danes pa na območju Celja in Maribora poteka več hišnih preiskav. 

Zraven še tihotapili cigarete

"Obstaja namreč sum, da so osebe, ki so povezane z izvrševanjem korupcijskih kaznivih dejanj, izvrševale tudi kazniva dejanja tihotapstva. Pri teh preiskovalnih opravilih smo danes zasegli večjo kolilčino tobačnih izdelkov in odvzeli prostost dvema osebama, ki sta še v policijskem pridržanju," so pojasnili policisti. 

Za kaznivo dejanje jemanje podkupnine, po 261 členu Kazenskega zakonika, je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje tihotapstva pa je po 2. odstavku 250. člena zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:21 11.maj 2017.

    Pa to ni samo v Celju,po celi državi tile mojstri takole služjo!!

  • romy 14:32 11.maj 2017.

    Nič od naštetega ne bo dobil,ker......hvalabogu imam za 16 let star avto dobre veze,vedno naredim,juuuhuuu