Slovenija
35 ogledov

Nov rekord Žurnala

Žurnal24 main
Branost. Žurnal je v zadnjem letu prebiralo največ bralcev doslej. Hvala za pozornost.
branost %C5%BDurnal | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Ljubljana. Žurnal se je po najnovejših podatkih na vrhu najbolj branih slovenskih časopisov in prilog odlepil od zasledovalcev, in to z novim rekordom.

Razlika med Žurnalom in drugouvrščenim Vikendom, ki je priloga Dela in Slovenskih novic, je že 20 tisoč bralcev na izdajo, kar je na robu statistično značilne razlike. Žurnal bere 370 tisoč ljudi vsak teden. Dobro jutro, Nedeljski dnevnik, ki je na vrhu vladal vrsto let, in Pilot, priloga Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, pa zaostajajo že od dobrih 40 tisoč pa tja do skoraj 50 tisoč bralcev vsak teden.

Stabilizacija dosegov
To so izsledki najnovejše Nacionalne raziskave branosti (NRB), ki jo je konec julija objavila Slovenska oglaševalska zbornica, izvaja pa jo družba Valicon. Raziskava meri povprečno število bralcev vsake izdaje tiskanega medija v zadnjem letu, tokrat od 3. julija lani do 2. julija letos. Ti podatki pa se primerjajo s predhodnim enoletnim obdobjem merjenja.

Žurnal je narejen dobro in predvsem uporabniku prijazno. Največkrat berem aktualne novice in šport.
Jure Košir, smučarski as

V zadnji polovici leta je skupna branost tiskanih medijev zrasla za dva odstotka, kar pomeni, da je branost tiska nehala padati. “Ta sprememba je zanesljiv znak stabilizacije dosegov, ne moremo pa govoriti o kakšnem novem trendu,” je povedal Andraž Zorko, direktor raziskav v Valiconu. Dodal je, da ob prihodnjem merjenju ne pričakuje večjih sprememb.

Žurnal24 spet odskočil
Žurnal24 je po julijskih podatkih NRB spet edini časnik, ki mu branost še naprej statistično značilno raste. Vsem trem zasledovalcem med splošnoinformativnimi časniki – Delu, Večeru in Dnevniku – se doseg v zadnjem polletju statistično ni spremenil, zato je Žurnal24 še povečal naskok. Ima veliko več bralcev, kot jih imata Delo in Večer skupaj. Mariborski časnik je namreč po branosti ujel Delo.

Žurnal24 v povprečju vsak dan bere že 287 tisoč ljudi, kar je za 11 odstotkov več kot pred pol leta in za 19 odstotkov več kot pred enim letom. Razlika med našim časnikom in Delom ali Večerom je že 158 tisoč bralcev na dan. Za primerjavo: še pred dvema letoma je bila razlika med Žurnalom24 in drugouvrščenim Delom le 34 tisoč bralcev na dan. Žurnal24 se je tako kot edini splošnoinformativni časnik po podatkih branosti že povsem približal Slovenskim novicam, ki so za zdaj še najbolj bran časnik.

Vsem bralcem se za pozornost iskreno zahvaljujemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.