Slovenija
7153 ogledov

Nov slovenski detektivski roman obnorel Slovenijo

Alen Nemec Stanovanje številka 27 Alen Nemec
Prodaja in izposoja detektivskega romana Stanovanje številka 27 sta presegli vsa pričakovanja.

"V blokovskem naselju, sredi Murske Sobote, se zgodi dvojni umor. Meščani so pretreseni, mestna kriminalista pa se lotita primera stanovanja števila 27. Njuno pot prekrižata zgodbi fanta in dekleta, ki sta vsak na svoj način vpeta v dogajanje. Morda veliko bolj, kot se zdi na prvi pogled. Ko se stvari postavljajo na svoje mesto, se naenkrat vse obrne na glavo. Nihče več ne ve, komu gre zaupati in dvomi so z vsakim dnem večji. Bitka za štirimi stenami vas bo popeljala v svet družinske in širše družbene aktualnosti. Prebudila bo vaše strahove, stiske, pa tudi srčnost, ljubezen in nepopustljivost na drugi strani. Z liki boste trpeli, se veselili in na koncu ostali brez besed. Jih boste spustili v svoj svet?"

S temi besedami smo vas pred slabimi štirimi meseci povabili k branju novega slovenskega detektivskega romana Stanovanje številka 27, ki je nastal izpod peresa mladega nadebudnega pisatelja Alena Nemca, ki se je v slovenskem literarnem svetu uveljavil s prvim delom epske trilogije Mečevalec, z naslovom Vzpon mečevalca.

Alen Nemec Stanovanje številka 27 | Avtor: Alen Nemec Alen Nemec

A medtem ko smo nestrpno pričakovali na naslednje prigode Mečevalca, je dobil mladi pisatelj novo idejo, s katero ni mogel čakati. Idejo o detektivskem romanu, ki bi se v času številnih aktualnih problematik dogajal v "njegovi" Murski Soboti in bi vas poln preobratov držal v negotovosti ter napetosti do samega konca.

Zapisali smo, da ima detektivski prvenec izpod peresa mladega Nemca vse temelje, da postane eden izmed pravih slovenskih detektivkih klasikov. Glede na začetni uspeh, se nismo niti najmanj motili. Roman namreč kljub mladosti pisatelja ter dejstvu, da gre za njegov debi na detektivskem področju, vse bolj pridobiva na veljavi, prodaja in izposoja romana Stanovanje številka 27 pa sta zaenkrat presegli vsa pričakovanja.

Nemčev roman je dosegljiv v kar 69 slovenskih knjižnicah in kljub temu da je knjigo izdal kot samozaložnik, je njegovo najnovejše delo podprla tudi Mladinska knjiga, tako da se je možno do trenutno enega najbolj iskanih slovenskih romanov dokopati tudi v nekaterih knjigarnah omenjene založbe ter v spletni knjigarni Emki.

Alen Nemec Stanovanje številka 27 | Avtor: Alen Nemec Alen Nemec

Povpraševanje po Nemčev novem delu pa je tako močno preseglo pričakovanja, da se je mladi pisatelj po vsega štirih mesecih po izdaji knjige odločil celo za prvi ponatis svojega izjemno priljubljenega detektivskega romana.

"Kot samozaložniku mi pomeni ogromno, da smo prišli do tega, da sem se lahko odločil celo za ponatis svojega dela. Ponatis knjige je nov mejnik v mojem literarnem ustvarjanju ter novo poglavje pri razvijanju moje pisateljske zgodbe," je nepričakovani uspeh pokomentiral pisatelj, ki ga je navdušenje nad njegovim prvim detektivskim romanom prepričalo, da se odloči celo za nadaljevanje romana.

"V mislih imam nove detektivske romane oziroma kriminalke, v katerih bi glavni vlogi pripadli kriminalistoma Mateju in Janezu, glavnima junakoma romana Stanovanje številka 27. V prihodnjih knjigah bi se tako lotila novih primerov," je bodoče avanture dveh murskosoboških kriminalistov napovedal Nemec. Vsi ljubitelji dobrih knjig se jih že veselimo!

 

O avtorju in knjigi

In kdo sploh je Alen Nemec? Je mladi, komaj 31-letni pisatelj v vzponu, ki je večino svojega življenja preživel v Murski Soboti, predlani pa se je, potem ko si je ustvaril družino, preselil v Turnišče. Zaposlen je na I. osnovni šoli Murska Sobota kot učitelj razrednega pouka, potem ko je na mariborski Pedagoški fakulteti pridobil naziv mag. prof. razrednega pouka.

Je velik ljubitelj književnosti in filmov, iz česar tudi črpa navdih in veselje do pisanja. Do sedaj se je preizkusil v pisanju fantazijskih romanov z delom Vstajenje mečevalca (I. del trilogije Mečevalec), katerega je leta 2017 izdal v samozaložbi. Stanovanje številka 27, katerega je prav tako izdal sam, je njegov drugi roman ter prvi detektivsko/kriminalnega tipa. S pisanjem pa se ukvarja že od osnovne šole, ko se je zabaval predvsem z ustvarjanjem krajših pesmi.

Alen Nemec Stanovanje številka 27 | Avtor: Alen Nemec Alen Nemec

Ideja o najnovejši knjigi je nastala že v začetku leta 2020, medtem ko se je samega pisanja lotil aprila 2020, v času pandemije koronavirusa. Tudi sam roman se tako odvija v teh hudih časih, saj je dogajanje postavljeno v marec 2020, a nima nobene neposredne vsebinske povezave s samim virusom. Navdih je Nemec črpal v dobrih detektivkah, saj so slednje poleg zgodovinske in fantazijske literature njegov najljubši žanr.

Nemec se zaveda, da je komaj na začetku svoje pisateljske poti ter da ima pred sabo še veliko časa in knjig, da se postavi ob bok največjim slovenskim piscem detektivskih romanov, kateri mu ves čas njegovega pisanja predstavljajo velik vzor.

Vsi, ki vas podrobneje zanima delo Alena Nemca in njegov najnovejši roman, pa si lahko preberete njegov intervju ob izdaji nove knjige.

Alen Nemec Stanovanje številka 27 Kdo je Alen Nemec? Magazin Ste že slišali za detektivski roman Stanovanje številka 27? No, pa bi morali!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.