Slovenija
5842 ogledov

Nov sum korupcije v našem zdravstvu, zadeva že na NPU

Magnetna resonanca Profimedia
Ministrstvo za zdravje je ustavilo skoraj 40-milijonski nakup aparatur za magnetno resonanco zaradi domnevnega favoriziranja enega od dobaviteljev medicinske opreme pri pripravi javnega naročila.

Zadevo glede domnevno pristranskega javnega naročila so predali Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in Komisiji za preprečevanje korupcije, so poročali novinarski kolegi iz oddaje 24UR.

Javno naročilo za nakup 16 naprav za magnetno resonanco v vrednosti 38 milijonov evrov za 13 zdravstvenih ustanov v imenu urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu pripravlja skupina radiologov, ki so že lani pripravili tehnične specifikacije, so poročali na 24UR.

Še pred objavo javnega naročila pa je urad opravil informativno povpraševanje med petimi potencialnimi dobavitelji. Po pregledu dokumentacije sta dva od njih po poročanju lolegov s Pop TV sporočila, da želenih naprav zaradi zahtevanih tehničnih lastnosti ne moreta dobaviti. Druga dva, kot je televizija povzela navedbe ministrstva, gre za podjetji GH Holding in Gorenje GTI, pa sta na urad naslovila ločeni protestni pismi z očitki, da posredovane tehnične zahteve ustrezajo samo napravam, ki jih dobavlja podjetje Siemens.

Komentarjev 3
  • f4d96d516c2a19a64eb5bbd3583364a1023832f0 02:07 27.marec 2023.

    Če nič drugega, tale mašina zagotovo dela dobro. To lahko rečem iz izkušnje kot uporabnik. Večkrat so me že slikali z njo in posnetki so bili vedno dobri. S tem ne prejudiciram, da sta mašini neizbranih kaj slabši. Vem pa ne.

  • Boschtjan Zupanchich 00:59 27.marec 2023.

    Logično da je korupcija v zdravstvu, ker tudi "NIJZ" noče sprožiti preiskave presežnih smrti prebivalstva, ki se dogaja zadnje čase, ker potem bi se razkrila še ta huda cepivska Prevara z njihovimi smrtonosnimi in škodljivimi strupi !!! ! !!!

  • brencl47 21:35 26.marec 2023.

    Seveda se bodo sedaj pritoževali raznorazni šalabajzerji, ki nimajo pojma čemu služi mr, gledajo pa samo svojo provizijo!