Slovenija
25076 ogledov

Ljubljansko letališče zapušča še en nizkocenovnik

Letališče Jožeta Pučnika Anže Petkovšek
Letalska družba Wizz Air ne bo več letela iz Ljubljane v London.

Nizkocenovni prevoznik Wizz Air ne bo več letel med letališčem London Luton in Ljubljano, poroča portal Ex-Yu Avaiation. Letalska družba se še vedno spopada s težavami zaradi prizemljitve desetine njihovih letal. Razlog za prizemljitev so težave z motorji Pratt & Whitney na letalih nove generacije Airbus.

Wizz Air je sprva načrtoval, da bo ustavitev povezave med Londonom in Ljubljano le začasne narave in bi trajala le do poletja. Od poletja dalje so imeli v načrtu, da bi iz Ljubljane v London leteli trikrat tedensko, nato so to zmanjšali na dvakrat, zdaj pa sprejeli odločitev, da linijo ukinejo.

Iz Ljubljane bo tako v London še naprej mogoče leteti z letalskima družbama British Airways (London Heathrow) in easyJet (London Gatwick). Prvi bo izvajal do sedem letov tedensko, drugi pa do šest. Wizz Air pa bo iz Ljubljane to poletje letel do Skopja, na nedavno uvedeni subvencionirani liniji.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:52 05.februar 2024.

    Iz enega zabačenaga Trsta imajo več letalskih povezav kot cela naša Slovenija. Mater, kje smo mi pristali.

  • Facja 17:52 05.februar 2024.

    Zakaj bi se vozili - leteli z nizkocenovnikom, če lahko letimo dražje...sta si mislila Bratušek in Boštjančič...ob vsem sranju te vlade, bratuška izpade celo skoraj normalna...v tišini polni malhe.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 17:17 05.februar 2024.

    Včasih je bila na letališču težava tudi visoka cena kerozina, ki je bil (morda ne na vseh) na ostalih letališčih cenejši. Enkrat sem bral nekaj o tem.