Slovenija
16 ogledov

Nov vrtec bo manjši

Po navedbah Alojzija Kastelica razkošja v novem trebanjskem vrtcu ne bo, bo pa v Žurnal24 main
Sprememba. Za petino manjši objekt naj bi vseeno ustrezal normativom.

Župan Alojzij Kastelic je s podjetjem Trimo Trebnje podpisal pogodbo za okoli 670 kvadratnih metrov manjši obseg novega 14-oddelčnega vrtca, ki naj bi bil pri Domu starejših občanov Trebnje zgrajen do sredine prihodnjega avgusta. Kljub temu zatrjuje, da je zmanjšani objekt v skladu z normativi.

Brez pripisa paraf
Kot smo izvedeli iz krogov blizu župana, sta parafi k pogodbi zavrnili tako finančna kor pravna služba trebanjske občinske uprave, saj naj bi bile spremembe neskladne z zakonskimi določili. Skladno z idejnim projektom, ki ga je izdelal projektant Aleš Prinčič, je skupna površina kleti, pritličja in nadstropja dobrih 3.340 kvadratnih metrov, Kastelic pa je, kot so nam potrdili v Trimu, pogodbo v višini 2,5 milijona evrov podpisal za 2.670 kvadratnih metrov.

Po javnem naročilu mora biti sicer projektna dokumentacija izdelana skladno z idejnim projektom, z možnostjo izboljšav v soglasju z avtorjem arhitekturne zasnove in naročnikom.

Brez razkošja
“Zgodila se je optimizacija projekta. V pogodbi je jasno zapisano, da mora biti objekt izveden v skladu z normativi, ki v Slovenji veljajo na tem področju. Nekih nepotrebnih površin ali razkošja pa se v tem vrtcu ne bi šli,” je povedal Kastelic. “Glede na to, kar je bilo dogovorjeno, in glede na to, kako so potekala pogajanja, pravna služba nad tem sploh ni imela ingerence, ker je bil pripravljalec razpisa zunanji pravnik. Glede financ pa mislim, da je bila parafa k pogodbi dana in da s tega stališča ni nič narobe,” je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.