Slovenija
11 ogledov

Nov zagon za turizem

Luka Jezeršek meni, da je uspešno delovanje TIC odvisno tudi od organizacije in Žurnal24 main
TIC. Pripomogel bo k boljši turistični ponudbi in povezanosti gostincev.

“Problem Občine Cerklje je, da se gostinci in ponudniki turističnih storitev še nismo dogovorili o tedenski turistični ponudbi za goste, ki bi ji potem tudi vsi sledili. Upam pa, da se še bomo. Tako pa smo vsi odvisni od dnevnega gosta,” pojasnjuje vodja Dvora Jezeršek Luka Jezeršek.

Gostinci v nižinskem delu se usmerjajo predvsem v poslovni turizem, gostince na Krvavcu in okolici pa rešujejo tujci, enodnevni gostje ter šole v naravi. Jezeršek meni, da bi se morali zgledovati po Italiji in Avstriji, kjer so gostu poleg smučanja na voljo sprostitveni centri, animacije, prireditve ...

Gostinci in turistični ponudniki

Število. V Občini Cerklje je od 40 do 45 gostincev in drugih turističnih ponudnikov, ki skupaj gostom ponujajo okoli 1.500 ležišč.

TIC bo povezal gostince
Mnogi upajo, da se bo stanje izboljšalo s turističnoinformacijskim centrom (TIC), ki naj bi začel obratovati sredi marca.

“Prva naloga TIC je, da združi vse turistične dejavnike in ponudnike na našem območju, druga, da bo sodeloval z drugimi TIC v Sloveniji, predvsem s tistim na letališču Jožeta Pučnika. Pomagal bo pri pridobivanju gostov skozi vse leto in organizaciji prireditev v občini,”
pravi cerkljanski župan Franc Čebulj.

Najpomembnejše pa je, da bodo turisti dobili vse informacije o turističnih znamenitostih in ponudnikih na enem mestu.

Pripravljeni so sodelovati
TIC je težko pričakovana pridobitev za vse občane ter dolgoletna želja gostincev in turističnih ponudnikov.

“Gostinci smo pripravljeni dejavno sodelovati pri oblikovanju programov TIC, ker bomo edino s skupnimi močmi nekaj dosegli. Oblikovati je treba različne večdnevne programe – za gurmane, športnike, otroke ... Razvijati se moramo trajnostno,”
dodaja Jezeršek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.