Slovenija
28380 ogledov

Nov zastoj, nova neumnost. Tokrat poklicnega voznika

Reševalni pas, zloraba Twitter/Reševalni pas
Zavod Reševalni pas je s posnetkom na družbenih omrežjih opozoril na nov primer zlorab reševalnega pasu. Tokrat je zanj poskrbel kar poklicni voznik avtobusa.

"Grozljivo! Izkoriščanje reševalnega pasu. Da je še huje, se 50 sekund kasneje pripelje reševalno vozilo na nujni vožnji. Kaj se je dogajalo spredaj, ne vemo, je pa avtor na podjetje poslal video, a odgovora ni bilo," so zapisali v Zavodu Reševalni pas, kjer vseskozi opozarjajo na vse več prekrškov pri vzpostavitvi reševalnega pasu, ki je nujen za nemoteno delo policistov, gasilcev in reševalcev.

"Viden prekršek še vedno ni obravnavan kot hujši prometni prekršek," so ogorčeno zapisali na Twitter profilu. 

Kot je razvidno s posnetka, je voznik avtobusa podjetja Arriva zlorabil reševalni pas, ki so ga zgledno ustvarili vozniki, ki so obstali na avtocesti. Poklicni (!) voznik, ki bi moral imeti cestnoprometne predpise v malem prstu, je tokrat zlorabil prostor na avtocesti in se odločil, da bo kolono prehitel kar po reševalnem pasu.

Vse skupaj bi se lahko končalo precej slabo, saj je le malce za njim po reševalnem pasu s precejšnjo hitrostjo pripeljalo reševalno vozilo.

Kdo ve, kaj so si mislili stoječi v koloni, ki so strpno pospeševali iz metra v meter. Mogoče pa se jim je v misli prikradel naslov romana Marjana Tomšiča "Ti pa kar greš"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar olor
    olor 12:56 01.avgust 2023.

    Prav tako motoristi izkoriščajo rešilni pas.

  • Avatar Suli
    Suli 07:40 29.julij 2023.

    Sprememba zakonodaje po hitrem postopku. Video posnetki iz avtomobila dovoljen dokaz pa bo 99,9% manj prekrškov. Pa ne mi z človekovimi pravicami, če ne upoštevaš dolžnosti (varnosti) 🤔

  • alen04 12:32 28.julij 2023.

    Upravi in policiji se pošlje posnetek idiota. Policija opravi svoje delo, uprava podje tja, kjer je bebec zaposlen pa svoj del naloge. Zadeva zaključena. Dejstvo je, da je veliko takih primerov danes in verjetno jih bo samo še več. Karma ...prikaži več je prasica. Morda bo jutri voznik avtobusa potreboval našo pomoč, vprašanje, če bomo lahko dovolj hitri.