Slovenija
22 ogledov

Nova kuhinja za prenovljeni vrtec

Marko Vovk, direktor podjetja Kogast Sistemi, ki bo kuhinjo dobavilo, županja Re Žurnal24 main
Gradijo. Nizkoenergetski vrtec vse bližji končni podobi, podpisali pogodbo za novo kuhinjo.

Gradnja prizidka in prenova otroškega vrtca poteka nemoteno. “Prizidek nove kuhinje je že zgrajen, izdelujejo nosilno konstrukcijo ravne strehe, v notranjosti pa že napeljujejo inštalacije. Postavljen je že povezovalni hodnik med starim in novim vrtcem,” je povedala Renata Brunskole, županja Občine Metlika.

Vrednost naložbe je nekaj manj kot 2,5 milijona evrov, od česar bo 85 odstotkov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, 15 pa občina. Pred dnevi so podpisali pogodbo za nakup in montažo kuhinje, vredne 135 tisoč evrov.

Ves čas v vrtcu
Ker bodo lahko otroci ves čas prenove obiskovali vrtec, ga prenavljajo v treh fazah. Prenova jasličnega dela bo potekala skupaj z gradnjo prizidka kuhinje in novih igralnic, kar naj bi bilo končano aprila. Zaradi prostorske stiske bodo v tem času vrtcu na pomoč priskočili Osnovna šola Metlika, podružnica Suhor in ministrstvo za obrambo, ki bodo zagotovili štiri začasne zunanje objekte. Prenovljeni vrtec bo lahko namesto sedanjih 260 sprejel 320 otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.