Slovenija
95 ogledov

Nova nagradna igra Fursa, razdelili bodo 120 tisoč evrov

Davčno potrjevanje računov Žurnal24 main
V novi nagradni igri bo finančna uprava razdelila 120 tisoč evrov, sodelovati bo mogoče že z enim računom.

V vsakem trimesečju bodo izžrebali tri nagrade. Potrošniki se bodo potegovali za posebni nagradi, če bodo zbirali račune, izdane za storitve na domu, avtomehaniko ali vulkanizerstvo ali uporabljali eDavke.

"S posebno nagrado bomo spodbujali potrošnike k jemanju računov od podjetij in podjetnikov, ki opravljajo storitve na domu (npr. pleskarji, vodovodarji, električarji, gradbinci, parketarji itd.). Slednji namreč glede izdajanja računov sodijo med najbolj rizične davčne zavezance, pri katerih je nadzor zelo težaven, saj storitve potekajo na domu za zaprtimi vrati," pojasnjujejo dacarji. 
Posebna nagrada bo tudi za fizične osebe, ki bodo uporabljale eDavke. 

Paket računov pomeni deset računov različnih izdajateljev, ki jih lahko ljudje pošljejo prek mobilne aplikacije, spletne aplikacije ali po pošti. 

Že z enim računov v žrebanje

V žrebanju v sklopu Storitve sodeluje vsak, ki preveri račun za opravljeno delo "v prostorih naročnika ali na terenu in storitve vzdrževanja in popravila motornih vozil, med katere sodijo tudi popravila, montaža ali zamenjava gum in zračnic".

Po pošti sodelovanje v tem sklopu ni možno, za oddajo prek mobilne aplikacije jo je treba posodobiti. 

V sklopu eDavki pa uporabnik sodeluje, če se z digitalnim potrdilom registrira v eDavke, vloži en elektronski dokument, ki ga ni obvezno oddati prek eDavkov, vpogleda v informativni izračun dohodnine ali eKartico zavezanca ali v informativni izračun obresti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • tudbognasvečnereši 11:05 24.januar 2017.

    Naj bo sram tiste, ki zahtevajo račun, saj s tem futrajo lopove državnega denarja.V velikem delu EU ne dobiš računa niti v trgovini,črpalki, itd, (razen če ga zahtevaš za lastno evidenco) saj plačajo pavšal, pa vse laufa brez problema.

  • Avatar Mirč Sla
    Mirč Sla 13:41 18.december 2016.

    to je možno samo v Sloveniji,..

  • Boris Odreitz 17:11 17.december 2016.

    samo se kokodaka kako ne plačujemo davkov itd... Nihče sene vpraša koliko plačamo mesečno davka od naftnih derivatov na dan je vsaj 10 mio evrov če vsak slovenc plača povprečno vsaj 7 litrov goriva na dan kje pa je še ...prikaži večje še tranzit.Na trgovsko robo vsaj 100 Mio, na storitve najmanj toliko. To je brez darsa-cestnine in davek pa še nisem vsega štel. Kje je ta denar?! dnevno je prometa vsaj za 230 Mio evrov. Javni sektor ne stane toliko, tudi socialni transferji ne. Odgovora mislim da sploh ne rabim podajat !Tukaj gre za hud kriminal !