Slovenija
26314 ogledov

Nova nesoglasja v Gibanju Svoboda in novi izstopi iz stranke

Robert Golob Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora.
Ker ji niso dovolili sodelovanja z županom, se je odločila za izstop iz stranke.

Ajdovska svetnica, izvoljena na listi Gibanja Svoboda, Nada Pirjevec je zaradi vmešavanja stranke na delo na lokalni ravni izstopila iz stranke, poroča časopis Delo. Domnevno naj bi šlo za prepoved sodelovanja z županom Tadejem Beočaninom, ki prihaja iz vrst stranke SD. Pirjevčevo je sicer podprla večina članov lokalnega odbora, na stranko so naslovili tudi protestno pismo, a odgovora še niso prejeli.

Robert Golob in Viktor Orban Slovenija Slovenija Božično "darilo", ki ga Golobova vlada ne more biti vesela

O sporu na lokalni ravni so sicer prve poročale Primorske novice. Zanimivo je, da je "počilo" pri sodelovanju s stranko, ki je v vladajoči koaliciji. Zaradi vmešavanja stranke na delo na lokalni ravni se je Nada Pirjevec odločila, da izstopi iz stranke Gibanje Svoboda. Kot razlog za izstop je za Primorske novice navedla "vmešavanje stranke v njeno delo". Dodala je, da se je za kandidaturo za županjo odločila na željo stranke. "Po volitvah sva bila oba izvoljena svetnika iz Gibanja Svoboda povabljena k županu na pogovore o sodelovanju v občinskem svetu, za kar mi je volilni štab stranke dal tudi pooblastilo. Pogovori so bili konstruktivni, strinjali smo se, da skupaj lahko naredimo več za našo občino," je poudarila Pirjevčeva, ki pa jo je kmalu po sestanku pričakalo neprijetno sporočilo, in sicer o preklicu pooblastil. "Nerazumljiv se mi zdi pristop stranke, saj imamo izvoljeni svetniki reprezentativni mandat in smo dolžni ravnati v dobro vseh volivcev. Za to nam mora stranka pustiti avtonomijo," je izpostavila in poudarila, da so jo razrešili z vodje lokalnega iniciativnega odbora in tja postavili Sandija Bačarja. "Članstvo me je izvolilo za vodjo in najmanj nenavadno je, da ti to vlogo nekdo administrativno odvzame," se je čudila za Primorske novice.

Pirjevčeva je dodala, da bo mandat nadaljevala kot neodvisna svetnica, pridružila pa se je svetniški skupini SD. Gibanje Svoboda je v Ajdovščini tako ostalo pri vsega enem svetniku, časpis Delo pa navaja, da naj bi do morebitnih prestopov lahko prišlo še v Trbovljah in na Jesenicah. Iz Gibanja Svoboda so v odzivu sicer sporočili, da izstop Pirjevčeve in njenega sina sicer obžalujejo. 

Novice: Dodatne kadrovske spremembe. To je sklenila vlada. Vlada RS, vlada Robert Golob Slovenija Golobova ministra podala odstopni izjavi

Spomnimo: kot eden najbolj odmevnih izstop iz stranke v zadnjih tednih je bil izstop Marte Kos, ki je kot kandidatka Gibanja Svobode celo začela kandidaturo za predsednico države, toda kaj kmalu obupala zaradi "osebnih razlogov". Kasneje je ob izstopu zapisala, da "to ni več njena stranka". V največji koalicijski stranki izstopa Kosove tedaj niso želeli komentirati. 

Marta Kos Slovenija Marta Kos udarila po Golobu: To ni več moja stranka!
Komentarjev 61
  • bobubob 09:15 29.december 2022.

    Pred desetletji je bilo prvotnih komunistov le za vzorec, pa nas še vedno jašejo....torej sploh ni nujno, da Svoboda obstaja, plebs znajo in zmorejo jahati tako brez Svobode kot tudi brez svobode. Plebsove seveda.

  • jan631 17:44 28.december 2022.

    Na koncu bo v stranki Svoboda, ostal samo še Golob, z nekaj podrepnimi klošarji.

  • Luksi 13:40 28.december 2022.

    Pri fašistih velja red in hierarhija, kar ljubljeni vodja reče je sveto in se nemudoma izvrši, levaki se pa tega še niso naučili, ampak jih bo ptič že spravil v red...🤣