Slovenija
7364 ogledov

Golobova ministra podala odstopni izjavi

Novice: Dodatne kadrovske spremembe. To je sklenila vlada. Vlada RS, vlada Robert Golob Vlada RS
Poslanci se bodo z odstopom obeh ministrov seznanili po novem letu.

Igor Papič in Bojan Kumer sta podala izjavi, da s sredo odstopata s funkcij ministrov za izobraževanje in infrastrukturo. V sredo namreč v veljavo stopa spremenjen zakon o vladi, s čimer bo odprta pot za reorganizacijo vlade. V njej bosta ministra prevzela vodenje novih resorjev, zato sta morala s sedanjih funkcij odstopiti.

Papič bo namreč po reorganizaciji vlade po napovedih prevzel vodenje ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Kumer pa ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Premier Robert Golob bo DZ o njunem odstopu obvestil predvidoma po novem letu, so za STA danes potrdili v največji vladni stranki.

Poslanci se bodo z odstopom obeh ministrov seznanili najkasneje 9. januarja, takrat pa bo premier v DZ predvidoma tudi poslal listo ministrskih kandidatov, ki bodo po vodili nova ministrstva in ministrstva s spremenjenimi resorji.

Zaslišanja omenjenih ministrskih kandidatov pred pristojnimi delovnimi telesi DZ bodo po za zdaj zastavljeni časovnici potekala od 12. januarja.

Robert Golob in Viktor Orban Slovenija Slovenija Božično "darilo", ki ga Golobova vlada ne more biti vesela

Postopek reorganizacije vlade bo glede na zastavljene roke zaključen v drugi polovici januarja, ko bodo ministri ob zeleni luči pristojnih delovnih teles zaprisegli v DZ. Po enem od scenarijev bi se to lahko zgodilo na izredni seji 17. januarja, sicer pa teden za tem, ko bodo poslanci zasedali na redni plenarni seji.

Komentarjev 3
  • Plavi-mil 10:21 29.december 2022.

    Za Slovenijo bi bilo najbolje, da odstopi cela ptičja vlada.

  • crniovcar 22:26 27.december 2022.

    Nimajo jajc se temu reče!

  • Grof 22:07 27.december 2022.

    Malo se bodo zamenjali parčki, a ne, …