Slovenija
15729 ogledov

Nova obveznost za vse, ki bi radi gradili

gradnja Shutterstock
Ministrstvo za okolje in prostor poziva vse investitorje, da morajo pred začetkom gradnje obvezno prijaviti vse gradnje, začete po 1. juniju 2018, ne glede na to, kdaj je investitor pridobil gradbeno dovoljenje ali kdaj je gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno.

Pri gradnjah, za katere je treba pridobiti gradbeno dovoljenje, je poleg popolne prijave začetka gradnje po 1. juniju 2018 pogoj za začetek gradnje tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Novost je v veljavi od 1. junija, ko se je začel uporabljati nov Gradbeni zakon, prijava začetka gradnje pa ni potrebna le v primeru spremembe namembnosti.

Prijava začetka gradnje se odda na upravni enoti, ki je izdala gradbeno dovoljenje, oziroma na ministrstvu za okolje in prostor v primeru gradnje objektov državnega pomena in objektov z vplivi na okolje. Investitor mora predložiti vse predpisane dokumente, kot je navedeno v 63. členu gradbenega zakona. Ključni dokument je projekt za izvedbo, ki ga je treba do 1. januarja 2021, ko bo pričel delovati prostorski informacijski sistem in elektronsko poslovanje v postopkih v zvezi z graditvijo objektov, oddati na elektronskem nosilcu.

Prijava začetka gradnje je obvezna tudi pri odstranitvah objektov. 

"Na popolno prijavo začetka gradnje je po novem GZ vezana tudi veljavnost gradbenega dovoljenja, to velja 5 let od njegove pravnomočnosti in preneha veljati, če investitor v tem roku ne odda popolne prijave začetka gradnje," so še sporočili z ministrstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • maresem 10:31 21.julij 2018.

  MOP... nabijem vas na kurac!

 • Avatar Leon
  Leon 08:53 21.julij 2018.

  Ministrstvo za okolje in prostor .............prostorsko malo posestni telebani ! Lata pa čez hrbet

 • Lilly_McKeown 18:50 20.julij 2018.

  Sem odstopil, da delam, zdaj pa dobim 24796 $ na 33582 $ na mesec. Kako? Delam preko interneta! Moje stara dela so bila nesrečna produkcija, zato sem moral po štirih mesecih poskusiti nekaj drugačnega ... Lahko povem, da se je ...prikaži več moje življenje spremenilo - povsemm naa bolje! Preveri, kaj delam.. .......➥➥➥ ➥➥➥ www.Earn91.com

Sorodne novice