Slovenija
5522 ogledov

Nova odločitev sodišča v sojenju zaradi smrti Gašperja Tiča

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Anže Petkovšek
Začela se je glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću.

Sojenje Stefanu Cakiću za uboj igralca Gašperja Tiča bo odprto za javnost, je danes sklenilo okrožno sodišče v Ljubljani. Da naj bo sojenje zaprto za javnost, sta predlagala tako tožilka Tamara Gregorčič kot Cakićev zagovornik Gorazd Fišer, a sodišče njunemu predlogu ni sledilo.

Prva se sklicuje na varovanje družinskega in zasebnega življenja Tiča ter njegovih mladoletnih otrok, Fišer pa na varovanje zasebnega življenja Cakića. 

Cakić krivde ne priznava

Na predobravnavnem naroku Cakić krivde za uboj ni priznal, je pa priznal, da je Tiću zadal usodne poškodbe. Pojasnil je, da se dogajanja ne spomni dobro ter da je razlog za nepriznavanje krivde v tem, da ne more sprejeti očitka, da mu je želel smrt. 

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Smrt Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić ne priznava krivde za uboj igralca Gašperja Tiča

Cakić je družini pokojnega, ki jo na sodišču zastopajo trije pooblaščenci, izrekel sožalje. Poudaril je tudi, sta se z Gašperjem Tičem sicer poznala kratek čas, vendar ga je cenil in spoštoval.

Skliceval se bo na neprištevnost

Cakića obtožnica bremeni, da je 18. junija lani v zgodnjih jutranjih urah v stanovanju na Trubarjevi cesti 24 v Ljubljani s kuhinjskim nožem, dolgim 33 centimetrov, večkrat zabodel Gašperja Tiča in mu zadal 17 ubodnih ran in ureznin. 

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Smrt Gašperja Tiča Slovenija Na čem bo temeljila obramba Stefana Cakića?

S temi ranami mu je poškodoval tudi pljučno krilo in vranico, tako da je igralec izkrvavel in še pred prihodom reševalcev umrl. 

Cakića naj bi dejanje uboja storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ker je bil pod vplivom alkohola in kokaina, na njegovo zmanjšano prištevnost pa naj bi vplivalo tudi njegovo naivno razmišljanje, infantilnost in odnos do ljudi, ki jih je dojemal kot pomembne in močne osebe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Igor Đukanović 12:40 30.januar 2018.

    Kdaj bodo v Sloveniji sedeli naročniki umorov? Sodišča nam namreč šaljejo napačen signal. Znebite se neugodnih ljudi s plačilom neprištevnim morilcem.

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 12:25 30.januar 2018.

    po doslej prebranem o G.T. je bil le ta impotenten, zato je razlog, da bi on napadel Cakiča povsem zgrešen. Prej bi verjel, da je razlog za uboj bil ta, da je Cakič kot odvisnik od drog od G.T: zahteval ...prikaži več denar, ki mu ga le ta ni hotel izročiti.

  • kapibara1 11:48 30.januar 2018.

    Kot sem že rekel, več kot 4 leta ( NETO ) ne bo odsedel