Slovenija
7331 ogledov

Nova odločitev v UKC Lj zaradi "neslutenih razsežnosti razvoja epidemije"

Infekcijska klinika v Ljubljani UKC Ljubljana
"Zaradi neslutenih razsežnosti razvoja epidemije COVID19, ki očitno presega obstoječe bolnišnične kapacitete, se je vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana namesto za selitev v nebolnišnične objekte odločilo za izkoriščenje prostorov nedograjenega objekta Diagnostično-terapevtske službe," sporočajo z UKC.

Ocenjeno je bilo, da je ta rešitev smiselna zaradi boljše dostopnosti vse bolnišnične in druge infrastrukture, zagotovitve kisika posteljam, ter možnosti čim boljše organizacije zaposlenih.

Novi koronavirus Covid-19 Slovenija Zdravstvu 20 milijonov evrov več covid-19 UKC Zdravje Logar: "Vse intenzivne postelje so zasedene"

V prvi fazi dodatnih 50 postelj

Temeljni kamen objekta Diagnostično-terapevtske službe je bil postavljen leta 2007, v njem je bilo načrtovano, da bodo poleg obstoječih urgentnih služb in heliporta do leta 2011 vzpostavljeni center internistične intenzivne medicine (CIIM), kardiovaskularna intenzivna terapija (KVIT), center intenzivne terapije (CIT) in nekatere skupne službe. UKC Ljubljana je teh prostorih zaradi potreb tehnično izrisal in preveril možnosti izvedbe večjega števila postelj, pri čemer gre zahvala zaposlenim za izredno hitro projektiranje.

"Pripravili smo izris za okvirno 100 postelj v 2. nadstropju in 50 postelj za prvo nadstropje. Glede na trenutno stanje v objektu bi v prvi fazi vzpostavili okoli 50 postelj, v nadaljevanju pa se vzpostavijo kapacitete v 2. nadstropju. Izvedba vsebuje: ureditev tlaka, razsvetljavo, osnovno prezračevanje, centralni pult in ureditev WC-jev, čistih in umazanih prostorov z montažnimi pregradnimi stenami, inštalacije za ogrevanje in pline," opisujejo. 

Na podlagi primerljivih projektov je bila na podlagi končnega popisa začetna skupna ocenjena vrednost javnega naročila 2.459.016,39 evrov: "Po pogajanjih z več podjetji so bila dela oddana za 2.379.900,00 evrov podjetju Remont. Postopek je potekal s pogajanji brez predhodne objave, in sicer po č) točki prvega odstavka 46. člena ZJN-3."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Ender3 17:22 29.oktober 2020.

    Lepo, ampak strokovnega kadra, se pa ne da projektirat. Kdo bo v tej tekmi z virusom zmagovalec je predvidljivo le vlada se tega ne zaveda. Ukrepe so porabili, veliko časa pa zamudili.

  • miho 17:15 29.oktober 2020.

    13 let rabijo, pa še ni končano? Malo me spominja na gradnjo sikstinske kapele v srednjem veku, ne pa na gradnjo bolnišnične stavbe v 21. stoletju...

  • Laznivi 17:10 29.oktober 2020.

    Vprasajte za resitev Potrca & company dokler se lahko govorijo