Slovenija
115818 ogledov

Nova odločitev vlade: V tem primeru PCT obvezen tudi na prostem.

Turizem Ljubljana Mankica Kranjec/Turizem Ljubljana
Dan po protestih vlada z novim pogojem PCT

Vlada je na današnji seji sklenila, da je na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. 

S spremembo Odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 je dovoljeno zbiranje nad 50 oseb na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih v zaprtih prostorih ali na odprtih površinah, pod pogojem, da udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT.

Iz sporočila za javnost vlade ni razvidno, na kakšni podlagi je vlada sprejela zadnjo odločitev, ki naj bi bila povezana z omejevanjem širjenja covid-19, niti, ali je bila odločitev sprejeta na podlagi priporočila strokovne skupine. 

Kot je znano, je včeraj v Ljubljani potekal protest proti širjenju pogoja PCT na katerem se je po oceni policije zbralo osem tisoč ljudi, po oceni organizatorja pa 30 tisoč. Po informacijah sindikata policistov, so za red na protestu skrbeli tudi policisti, ki niso izpolnjevali pogoja PTC. 

protest pred DZ Slovenija Sindikat: Vpoklicali so policiste brez PCT

Vlada je spremenila tudi pravila, ko gre za karanteno. Osebe, ki so bile cepljene proti covidu-19 s cepivom Vaxzervia, proizvajalca AstraZeneca, ali cepivom Covishield, proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, in je od prejema drugega odmerka minilo najmanj 15 dni, se ne napoti v karanteno. "To obdobje izhaja iz dovoljenja za cepivo in določa vzpostavitev zaščite po prejemu drugega odmerka navedenih cepiv proizvajalca AstraZeneca. Gre za spremembo, saj veljavni Odlok v konkretnem primeru določa 21 dni od cepljenja z drugim odmerkom, v preteklosti pa je bilo določeno, da se za ti cepivi zaščita vzpostavi po prvem odmerku," so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • jakec1575 10:55 17.september 2021.

    to je bil cilj pctja v sredo. Revolt, ki se za zlorabi z nasilnimi plačanci, da se prepove kakrsnekoli proteste. Hojsek ne bos nas utisal ti tvitersko govedo.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:53 17.september 2021.

    kalifat sds deluje na polno, do dneva razglasitve zmage, da fizičnih volitev sicer ne bo, ker so itak po anketah zmagali z 70% glasov.

  • Dusan12 22:27 16.september 2021.

    Glista podprecednica SD , Katičeva,potegnjena iz naftaline, ne hvala