Slovenija
13261 ogledov

Nova poteza Janeza Janše

Janez Janša Anže Petkovšek Janez Janša
Strankam poslal pismo.

"Glede na javno objavljena sporočila, da je skupina šestih strank v soboto uskladila večino koalicijske pogodbe in da se bodo o preostanku neusklajenih vsebin pogajanja nadaljevala prihodnji teden, do nadaljnjega preklicujem vabilo na pogovore o sestavi koalicije ZA Slovenijo," je v dopisu, ki ga je objavila spletna Demokracija, zapisal Janez Janša. Prejem dopisa so za STA potrdili v več strankah.

 

Janša je namreč minuli teden vse parlamentarne stranke povabil na pogovore o pripravljenosti za oblikovanje koalicije pod okriljem SDS. Na pogovorih, ki naj bi potekala v ponedeljek in torek, naj bi preverili, ali obstaja načelna pripravljenost za usklajevanje programov za koalicijo.

A so se na povabilo nameravali odzvati le v NSi in SNS, medtem ko v drugih strankah pripravljenosti na pogovore trenutno ni. Kar nekaj strank je namreč že pred volitvami zavrnilo morebitno koalicijsko sodelovanje s SDS in pri tem vztrajajo, poleg tega pa pod okriljem Marjana Šarca trenutno potekajo usklajevanja šestih strank o koalicijski pogodbi.

Predsednik SDS mora sicer do četrtka predsedniku republike Borutu Pahorju sporočiti, ali je pripravljen sprejeti ponujeno kandidaturo za mandatarja. Janša je napovedal, da bo kandidaturo sprejel, če se bo izkazalo, da zadostno število strank deli "približno podobne poglede na prihodnost".

Janez Janša po srečanju s predsednikom republike Slovenija "Lahko, da gre za taktiziranje. Poglejte, še enkrat sem poskusil"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 18
  • dd 10:55 16.julij 2018.

    Neki nesposobneži se spet rinejo na oblast. Le kaj ima sploh Šarec za pokazat? Kje je sploh kakšna njegova izkušnja in znanje? Oprostite, ampak meni se zdi zelo daleč od nekega supermena, kot ga nekateri gledajo.

  • vladek 10:49 16.julij 2018.

    kakšni kreteni ste,spet volite komunajzarje,a mislite da boste tudi vi privilegirani,motite se

  • Marcel Pravnik 10:39 16.julij 2018.

    No saj bi moral biti orng zabit, da bi poskušal nekaj sestavit, ko pa je na drugi strani koalicija že z 52 glasovi samo levih . Mislim kje je poanta, da nekaj vljudno sestankuješ, če pa je rezultat viden. Mislim ...prikaži večm bolj je nesposobnost tistih, ki imajo 52 glasov, da ne sestavijo vlade. Kurtz je potreboval za sestavo vlade 3 dni, ja tri dni po volitvah so imeli vlado.Aloooo