Slovenija
8256 ogledov

Nova pridobitev v centru Ljubljane

Otvoritev Plečnikove trafike
1/4
RRA LUR
Plečnikova trafika je znova zaživela.

Danes so na Prešernovem trgu ponovno odprli Plečnikovo trafiko, ki bo naslednjih pet let prostor promocije in spodbujanja inovativnih idej. Vsakih 14 dni se bodo tam predstavljali podjetnice in podjetniki, ki so svoje izdelke in storitve razvijali pod okriljem projekta Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji - PONI LUR.

Kot pojasnjujejo na Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), je namreč projekt zmagal na razpisu Mestne občine Ljubljana in bo sedaj prostor najemal brezplačno.

Direktorica RRA LUR Lilijana Madjar je poudarila, da je dobrih 45 odstotkov udeležencev v projektu PONI LUR po zaključku izobraževanja odprlo družbe ali pa so postali samostojni podjetniki.

Trafiko je inovativno in modularno opremila Nina Savič, arhitektka in ustvarjalka blagovne znamke Jugošik, trenutno pa lahko v njej spoznate Slađano U. Šimunac, ki ustvarja ročno izdelane luksuzne kvačkane torbice Kročeta, ter Ivo Herman, ki pod blagovno znamko Jollie Bluebear ustvarja ilustracije.

"Vse tri so svojo podjetniško idejo razvile iz hobija in so že nekaj let uspešno prisotne na trgu. Čez štirinajst dni bo tam gostovala Špela Koselj Preinfalk z edinstveno ročno potiskanimi oblačili in nakitom z imenom Lublanska. Vsakih štirinajst dni bodo tako v trafiki predstavljene nove ideje," napovedujejo na RRA LUR.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • dare326 22:45 25.april 2024.

  Nikjer ne vidim Slovencev.

 • suineg7878 22:28 22.april 2024.

  A se mogoce kaj ve, ce je ze sama inovativna ideja obdavcena z "10% for the big guy"? :)

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 19:54 22.april 2024.

  Ljubljana je čudovita in prav je, da je prostor tudi za nove ideje in njihovo realizacijo, ker jo to samo še dodatno bogati.