Slovenija
9862 ogledov

Nova šefica Ukoma bo znana novinarka TV Slovenija

RTV Slovenija
1/2
Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Dragan Barbutovski odhaja z mesta vršilca dolžnosti direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom), so potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Prvi je neuradno informacijo o odhodu Barbutovskega objavil Dnevnik, ki kot razlog navaja spor znotraj največje vladne stranke Gibanje Svoboda. Po navedbah časnika naj bi šlo za rezultat različnih pričakovanj glede načina in metod dela.

"Stranke, ki sestavljajo vlado, so že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Urad Vlade RS za komuniciranje," odločitev za menjavo pojasnjujejo na vladi. 

Vlada pod vodstvom Roberta Goloba je sicer Barbutovskega na čelo Ukoma, kjer je nasledil Uroša Urbanijo, imenovala na prvi seji vlade, 1. junija. Barbutovski je bil dotlej direktor slovenskega British Councila.

petra bezjak | Avtor: Youtube Youtube
Predsednik vlade za njegovo naslednico predlaga Petro Bezjak Cirman, nekdanjo novinarko TV Slovenija in zdaj poklicno predsednico sveta delavcev RTV Slovenija in članico Nadzornega sveta RTV Slovenija kot predstavnico zaposlenih.

Vlada bo o zamenjavi odločala v prihodnjih dneh.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough bo ugodil prošnji Bezjak Cirmanove in ji v največji možni meri skrajšal odpovedni rok, so sporočili z RTVS. 

Na RTVS so se ob tem v sporočilu za javnost Bezjak Cirmanovi, sicer nekdanji novinarki RTVS, zahvalili za opravljeno delo in ji zaželeli uspeh na novem delovnem mestu.

Barbutovski bo v prihodnje zaposlen v Kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo, sporočajo z vlade.

Komentarjev 39
  • Avatar Leon
    Leon 12:42 11.avgust 2022.

    Ali prav se reče kurbarija ali kurbanija ?

  • MK_NEW 21:45 10.avgust 2022.

    Zanjo je Urbanija PROFESOR DOKTOR

  • MK_NEW 21:44 10.avgust 2022.

    Haha. Mene bi blo SRAM