Slovenija
41405 ogledov

Nova sprememba v šolah v letošnjem šolskem letu

Covid, otroci, šola Profimedia
Zaradi otežene epidemiološke situacije je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sprejelo poseben sklep, ki bo vplival na letošnje šolsko leto.

Ministrstvo je skupaj z Zavodom RS za šolstvo in v dogovoru z ravnatelji oblikovalo poseben sklep o možnostih prilagoditve ocenjevanja v šolah. O sklepu in podrobnostih so že obvestili vse zavode na področju osnovnega in glasbenega šolstva.

Zaradi epidemioloških razmer in za zagotavljanje nemotenega izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v šoli ali na daljavo se bo zmanjšalo število ocen pri posameznih predmetih, ki jih bo treba pridobiti do konca šolskega leta 2021/2022. 

Testiranje na koronavirus Covid-19 Slovenija Pozor, dodatne novosti, ki jih je sprejela vlada

Koliko ocen bo treba pridobiti?

Pri predmetih, za katere sta s predmetnikom določeni največ dve uri tedensko, se znanje učenca oceni najmanj dvakrat v šolskem letu. Obe oceni oziroma večina ocen ne sme biti pridobljena na podlagi pisnih izdelkov. 

Če se predmet, za katerega je s predmetnikom določeno manj kot dve uri tedensko, izvaja po fleksibilnem predmetniku, se znanje učenca oceni najmanj enkrat. 

Pri predmetih, za katere sta s predmetnikom določeni več kot dve uri tedensko, se znanje učenca oceni najmanj trikrat v šolskem letu. Tudi v tem primeru velja, da večina ocen ne sme biti pridobljena na podlagi pisnih izdelkov. 

Pomembno je, da se znanje učenca pri vseh predmetih ocenjuje skozi vse šolsko leto in ne samo v obdobju, ko se predmet izvaja. 

Učenci, ki zaradi odsotnosti v prvem ocenjevalnem obdobju pri posameznem predmetu niso pridobili nobene ocene, jih lahko pridobijo do zaključka pouka v tem šolskem letu. 

covid-19 Ljubljana Slovenija covid-19 Zdravje Epidemija raste vse hitreje, kmalu bomo presegli 10 tisoč novih okužb na dan

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Taja 20:00 08.januar 2022.

    Butasta politika, butasti ukrepi. 24. 4. 2022 smrt janšizmu!

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:44 08.januar 2022.

    Butasti politiki rabijo še bolj butaste volivce, zato tej vladi ni všeč, da otroci hodijo v šole..

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:39 08.januar 2022.

    Naši politiki očitno ne dajo veliko na šolo in to zato, ker tudi oni niso veliko v šolo hodili, pa nam sedaj vladajo...:)