Slovenija
69785 ogledov

Nova srednjeročna napoved: zaključek poletja skoraj tu

vreme ciklon.si
Zaključek poletnega vremena s plohami in nevihtami bo tukaj že konec meseca.

Na vremenskem portalu Ciklon.si v zadnji objavi poročajo, da je Slovenija v območju visokega zračnega pritiska, ki bo nad nami trajalo še vsaj 9 dni. V prihodnih dneh bo čutiti okrepitev afriškega anticiklona, saj se bo od vikenda naprej vročina stopnjevala, zato lahko pričakujemo temperature čez 30 stopinj Celzija, na primorske pa do okoli 37 stopinj Celzija. V Evropi bo najbolj vroče na jugu Francije, kjer bo od sobote naprej do okoli 40 stopinj Celzija. Nastalo bo nekaj vročinskih neviht, zlasti na severu in severozahodu države.

"Temperature pri nas bodo odvisne od tega, kje bo središče območja visokega zračnega pritiska. Včerajšnji izračuni so ga imeli na jugu Francije, toliko da pademo pod severovzhodni zračni tok in temperaturami v notranjosti tja do 28 °C. Današnji imajo središče Afričana precej bliže nam in vročina bi se lahko še nekoliko stopnjevala, vendar daleč od francoskih vrednosti," ugotavljajo na portalu. 

Zaključek poletnega vremena ob propadu afriškega anticiklona napovedujejo v drugi polovici naslednjega tedna. Konec meseca pa lahko pričakujemo krajevne plohe in nevihte, s septembrom pa statistično gledano največ padavin.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 5
  • Igor Jurše 21:14 16.avgust 2023.

    A to je postala stalnica,da se končuje poletje sredi avgusta.Madona,no.Vsako leto do zdaj je potegnilo tja v oktober,kaj je treba biti tak pesimist.

  • darefoks 16:56 16.avgust 2023.

    statistika je tudi da ne znate napovedat niti za en dan v naprej kaj sele za 10 dni bebci

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:24 16.avgust 2023.

    Statistično gledano je tudi verjetno da bom zadel na loteriji glavni dobitek.