Slovenija
10477 ogledov

Nova vohunska afera? V Cerkljah ob Krki zalotili Rusa, to je počel

Okoljsko združenje javnega partnerstva za letališče Cerklje ob Krki nasprotuje p Žurnal24 main
Rus je fotografiral vojaške prostore in opremo.

TV Slovenija poroča, da je ob dnevu odprtih vrat vojaškega letališča v Cerkljah ob Krki, 4. junija, mlajši moški na nepooblaščenem mestu fotografiral opremo in prostore. Šlo naj bi za ruskega državljana, ki študira v Novem mestu. TV Slovenija je poročala, da naj bi posredovala vojaška policija, ki ga je pridržala in izprašala, obvestila inšpektorat za obrambo in nato mladega Rusa izpustila.

Na Slovenski obveščevalno-varnostni agencija (Sova) dogodka za nacionalno televizijo niso želeli komentirati, na ministrstvu za obrambo pa so potrdili, da so pri enem izmed obiskovalcev res opazili neobičajno dejavnosti, ki so jo nato ustrezno preverili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 49
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 18:45 29.junij 2023.

    To pa je afera, zaradi dežja jih napotijo v hangar in tam en mlečnezobi mladenič z mobilcem lika staro šaro... Le komu bo to koristilo? Niti muzejem ne...

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 14:04 29.junij 2023.

    res živa groza afera vseh svetovnih vohunskih afer, nujno posneti o tej aferi celovečerni film, tistim, ki so zalotili tistega vohuna pa državno odlikovanje za hrabrost in svobodo. ;)

  • Kmodri 13:54 29.junij 2023.

    Ko bo Putler dobil vohunsko gradivo bo nemudoma napadel Slovenijo! Na čelu njegove vojske bo Lu in drugi rusofili! Pretveza za napad bo, da je treba zaščititi ruske trole v Sloveniji!