Slovenija
23 ogledov

Nove čistilne naprave v Slovenskih Konjicah še ne bo

Čeprav je župan Miran Gorinšek z izbranimi izvajalci del že septembra lani podpisal pogodbo za gradnjo nove čistilne naprave in pripadajočega kanalizacijskega sistema v Slovenskih Konjicah, se ta še vedno ni začela. Kot je pojasnil župan, še vedno čakajo na podpis pogodbe o sofinanciranju s strani države, ki naj bi se zgodil vsak trenutek.

S podpisom pogodbe se bo po sedmih letih, odkar so občine s porečja Dravinje začele s projektom Očistimo reko Dravinjo, projekt v Slovenskih Konjicah vendarle začel odvijati. Celotna investicija je vredna okoli 9,5 milijona evrov, skupaj z zreško občino pa 14 milijonov evrov. Večino sredstev bo država prispevala iz evropskih skladov, zato župan Slovenskih Konjic Miran Gorinšek ne pričakuje, da bi lahko prišlo do težav.

Za projektiranje in gradnjo bo poskrbelo celjsko podjetje Radok, sicer del skupine Nivo, s partnerjem, družbo Hidroinženiringom iz Ljubljane, ki bo poskrbel za tehnološki del, in podjetjem SGP Pomgrad, ki bo opravil gradbena dela na čistilni napravi. Dela naj bi s pridobitvijo uporabnega dovoljenja zaključili konec leta 2014.

Obetajo si tudi sredstva za obnovo dvorca Trebnik

Sicer pa v Slovenskih Konjicah, tako kot v številnih drugih občinah, še vedno nestrpno pričakujejo šesti javni razpis sklada za regionalni razvoj, iz katerega si med drugim obetajo sredstva za obnovo dvorca Trebnik. Projektna dokumentacija za najnujnejšo obnovo dodobra načetega dvorca, ki so ga lani vendarle dobili nazaj v svojo last, je po Gorinškovih besedah pripravljena, a se razpis ves čas odmika. Prav zato bo po njegovem verjetno težko z gradbenimi deli pričeti jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.