Slovenija
822 ogledov

Nove možnosti za slovenske kupce

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Profimedia
Po tem, ko je slovenska spletna trgovina Mimovrste dobila novega lastnika, se zdaj obetajo nove spremembe.

Največja slovenska spletna trgovina Mimovrste je prešel pod okrilje podjetja Allegro, ko je slednje kupilo skupino Mall Group, katere del je bil tudi spletni trgovec Mimovrste. Evropski kupci lahko dostopoajo do Allegra, spletne platforme, ki združuje več kot 250 milijonov produktov in 135.000 trgovcev, uporablja pa jo 13,5 milijona aktivnih potrošnikov. Allegro omogoča dostop do več kot 60 milijonov produktov po najugodnejših cenah. 

Ključna prednost platforme je poenostavljen postopek nakupovanja znotraj EU. Poleg enostavnega dostopa do velike izbire nudijo tudi hitro dostavo v 2-3 dneh na celotnem območju EU. Iskanje in kupovanje blaga je mogoče v angleškem jeziku, plačevanje pa v evrih. Allegro skupaj s partnerji skrbi za mednarodno dostavo in plačila. Mednarodnim kupcem zagotavljajo angleške prevode ponudb trgovcev, ki dostavljajo na mednarodne trge, omogočajo potrebno podporo v celotnem nakupnem procesu z namenom priročnega in nemotenega nakupovanja. 

"Mednarodna širitev je naša ključna prednostna naloga in kot ena najbolj obiskanih spletnih tržnic v Evropi smo naredili še en velik korak naprej v svojem načrtu širitve," dodaja Francois Nuyts, izvršni direktor (CEO) podjetja Allegro. "Zahvaljujoč Allegru bodo evropski kupci na račun platfome pridobili usmerjeno izbiro, prilagojene cene ter enostavno in nemoteno dostavo, trgovci iz Evropske unije pa bodo na ta način dosegli večje število potencialnih strank. Širitev asortimana do vsega milijon produktov na platformi Allegro je del evropskega programa, ki vključuje tudi načrtovano integracijo s skupino Mall Group, ki sicer deluje v srednji in vzhodni Evropi in katere del je tudi slovenska spletna trgovina Mimovrste."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:25 28.marec 2022.

    In še ena dobra slovenska firma je romala v roke tujcem. Kaj mi tudi v tujini kupujemo firme ali samo domače razprodajamo?