Slovenija
16888 ogledov

Nove okužbe, morda se nakazuje pozitiven trend

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Včeraj so 5198 testi potrdili 1279 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bil pozitiven skoraj vsak četrti.

V primerjavi s prejšnjim četrtkom je bilo odkritih devet odstotkov več okužb. Včeraj je bila rast v primerjavi s prejšnjo sredo 14-odstotna, kar bi lahko nakazovalo, da se rast umirja. Podatki za ponedeljek in torek zaradi praznikov niso primerljivi s prejšnjim tednom.

Delež pozitivnih testov je bil nižji kot dan prej, ko je znašal kar 28,5, včeraj pa je bilo pozitivnih 24,6 vseh opravljenih PCR testov. Pred tednom dni je bilo pozitivnih 21,8 odstotka vseh testov.

Število aktivnih primerov je nekoliko zraslo, trenutno jih je 13911, sedemdnevno dnevno povprečje okužb pa je po podatkih sledilnika 939.

Precej slabša novica je, da je število hospitaliziranih pacientov s covidom-19 občutno zraslo. Včeraj jih je bilo 599, danes kar 618, na intenzivni negi pa je 139 oseb, kar je osem odstotkov več kot včeraj, ko jih je bilo 129. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.