Slovenija
1971 ogledov

Nove uniforme: Bi še prepoznali kontrolorja na vlaku?

Nove uniforme Slovenske železnice
1/6
Slovenske železnice
Po skoraj 30 letih Slovenske železnice spreminjajo podobo uniform osebja. Namesto v prepoznavne petrolejsko zelene barve bodo odslej oblečeni v temno modro uniformo.

Slovenske železnice so celostno grafično podobo posodobile v letu 2021, v večini so bili elementi le malenkostno spremenjeni, modernizirani, v največji meri pa je sprememba vidna prav zdaj, pri uniformah zaposlenih.

Kot so pojasnili, so nove službene obleke temno modre barve in vključujejo temno modre hlače ali krilo, belo srajco z modrimi dodatki v gumbih, ovratniku in rokavih, modri blazer in modro bundo iz nepremočljivega materiala z všito kapuco. Moški del uniforme je tudi svetlo modra kravata, ženski del uniforme pa je svetlo modra rutka s potiskom logotipa. V ovratniku in v rokavih je všita kontrastna tkanina z drobnim vzorcem v modrih kontrastnih odtenkih. Kontrolorji (spremljevalno osebje v vlakih) imajo tudi modro kapo, prometnice in prometniki pa rdečo kapo. Na vseh delih uniforme, razen na hlačah in krilu je vezen srebrni emblem logotipa Slovenskih železnic.

Na Slovenskih železnicah pravijo, da so nove uniforme tudi udobne in praktične, narejene pa so iz materiala, ki poleg udobja omogoča še praktično vzdrževanje. So v celoti pralne doma, v pralnem stroju, izdelanem za domače gospodinjstvo.

Uniforme Slovenskih železnic pri svojem delu uporablja več kot 1000 zaposlenih: prometnik, spremljevalno osebje vlaka (sprevodnik, vodja vlaka), kontrolor in prodajalec.

Več fotografij novih uniform si lahko ogledate v galeriji.

dezurni@styria-media.si

Železniška postaja Ljubljana slovenija Popotnik Tako Slovenske železnice decembra lupijo potnike
Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:00 09.december 2023.

    Jaz bi pričakovala kaj bolj veselega, vidnega v množici, prepoznavnega med poslovneži in potniki ! Dolgočasna barva je to, ki bolj sodi v pisarno kot na teren !

  • Grof 03:34 09.december 2023.

    Musar boto obleko dobil od Božička, da ne bo hodil tako razcapan po svetu, a revež vsak dan je krompirjeve žgance in kisu mlek z leseno žlico