Slovenija
27 ogledov

Nove žičnice po letu 2011

Nihalka bo na Vogel vozila še do 1. novembra vsak dan od 8. do 18. ure. Tomaž Šu Žurnal24 main
Smučišče Vogel. Cenejši smuka in gostinska ponudba. Posodobili otroški poligon.

Na smučišču Vogel je slabih 30 centimetrov snega, ki pa še ne naznanja začetka zimske sezone, kajti kot pravi Tomaž Šumi, predsednik uprave Žičnic Vogel Bohinj (ŽVB), se sneg ne bo obdržal.

Da bi pognali žičniške naprave, bi zadoščalo že 40 centimetrov snega, vendar ob dovolj nizkih temperaturah. “Oktobrski sneg se običajno ne obdrži. Čakamo na mraz in snežno pošiljko, upam, da nam bo vreme naklonjeno in bomo konec novembra lahko začeli obratovati,” je pojasnil Šumi. Smučarjem bo na voljo 18 kilometrov urejenih smučarskih prog, večjih novosti pa na smučišču letos ne bo. Posodobili so otroški poligon in razširili gostinsko ponudbo, ki bo v letošnji zimski sezoni cenejša: “Ustanovili smo novo podjetje, pod katerim bodo delovali vsi gostinski objekti z izjemo Ski hotela Vogel, s čimer smo poskrbeli za cenejšo in kakovostnejšo 
ponudbo.”

Ceneje med tednom
Cene smučarskih vozovnic ostajajo enake lanskim, novost pa je cenejša smuka med tednom. Za smučarsko vozovnico bo ob sobotah in nedeljah treba odšteti 26 evrov, med tednom pa bo za 20 odstotkov cenejša.

Posodobitev smučišča, na katerem je po novem zakonu o Triglavskem narodnem parku dovoljeno umetno zasneževanje, je odvisna od sprejetja državnega lokacijskega načrta (DLN), ki mora biti sprejet do konca prihodnjega leta. “Takrat bomo vedeli, kaj smemo in česa ne, in šele po prihodnjem letu bomo lahko začeli posodabljati smučišča. Do sprejetja DLN tudi ne moremo pripraviti projektov, saj ne vemo, katere žičniške naprave in objekte bomo lahko gradili ter kje, prav tako ne moremo pripraviti ocene investicije,” je razložil in dodal, da posodobitve smučišča z lastnimi sredstvi ne bodo zmogli, zato bo nujen najem kreditov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.