Slovenija
36 ogledov

Novega še kar skrivajo

Zarja Jerca Božič Kranjec
Direktor Zarje. Novo ime ostaja skrivnost. Neuradno: partner sedanje v. d.

Člani nazornega sveta Zarje so pred dobrim tednom opravili pogovore s kandidati, ki so se prijavili na razpis za direktorja tega podjetja v večinski občinski lasti, a imena izbranega do včeraj še niso sporočili.

Miha Božič, predsednik nadzornega sveta, ki je obljubljal, da bodo ime objavili v nekaj dneh, se zadnje dni novinarjem na telefon ne oglaša.

Razpis prirejen

Ugibanj, da z imenom odlašajo prav zato, ker so mnogi opozarjali na prirejen razpis za kandidata, ki je partner Jožice Fabjan, sedanje vršilke dolžnosti (v. d.) direktorice Zarje in vidne članice SLS, zato ne manjka. V razpisu so namreč zahtevali univerzitetno izobrazbo zgolj gradbene ali strojne smeri. Da je bil med tremi prijavljenimi kandidati tudi Martin Kambič, profesor na novomeški srednji strojni šoli in partner Fabjanove, je Božič sicer potrdil.

Do zdaj invalid

Kambič, kot smo izvedeli neuradno, poučuje s skrajšanim delovnim časom štiri ure, saj naj bi bil invalid tretje kategorije. "Sprememba na polni delovni čas je sicer možna – po oceni invalidske komisije –, a v takšnih primerih zelo redka. Na leto imamo le enega ali dva takšna primera," nam je povedala Nežka Ivanetič, direktorica novomeške enote zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.