Slovenija
34 ogledov

Novi bodo plačali do 5 centov več

Nova ponudba naj bi ponujala več možnosti izbire paketa. (Foto: Si.mobill) Žurnal24 main
Pri Si.mobilu ukinjajo določene naročniške pakete in jih nadomeščajo s prenovljenimi paketi. Višje cene klicev in sporočil po porabljenih zakupljenih količinah.

Naročniški paketi enaZAME, triZAME, petZAME, enaZAME Blackberry, triZAME Blackberry, petZAME Blackberry in iZAME niso več na voljo v redni ponudbi. Kaj to pomeni za obstoječe naročnike?

Obstoječi naročniki lahko prej omenjene pakete obdržijo pod istimi pogoji, kot so jih imeli do zdaj.

Če se odločijo za zamenjavo starega paketa za enega od novih, morajo preveriti, ali imajo podpisano pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti. V primeru, da so vezani s to pogodbo, bodo za menjavo paketa odšteli 20 evrov. Hkrati s tem bodo izgubili morebitne ugodnosti na obstoječem paketu. Če naročnik nima nobene vezave, je menjava paketa brezplačna.

Mesečna naročnina novih paketov se giblje med 7 in 46 evrov.
5 evrov/mesec stane paket z zakupljenimi 101 SMS in MMS sporočili.
9 evrov/mesec stane paket z zakupljenimi 1001 SMS in MMS sporočili.
Za zakup prenosa podatkov bo mesečno treba odšteti med 8 in 18 evrov.

Kaj pa novi naročniki?

Novi naročniki imajo od danes naprej na voljo nove pakete ZAME, ki se poskušajo čim bolj prilagoditi uporabniku. Vsi paketi razen enega vsebujejo klice po 0 evrov/minuto znotraj Si.mobilovega omrežja in v vsa druga mobilna in stacionarna omrežja. Mesečna naročnina za nove pakete se giblje od 7 do 46 evrov, odvisno od števila zakupljenih minut v druga omrežja. Najcenejši paket (XS ZAME) je edini od petih, ki ne vključuje neomejenega števila zastonj pogovorov znotraj Si.mobilovega omrežja.

Naročniki bodo lahko izbirali tudi med dvema paketoma z zakupljenim številom sporočil SMS in MMS. Prvi paket, za katerega bo treba doplačati 5 evrov na mesec, vključuje 101 SMS in MMS sporočilo, drugi, za katerega bo treba odšteti 9 evrov na mesec, pa vključuje 1001 SMS in MMS sporočilo.

Za uporabnike pametnih telefonov so na voljo tri opcije Plus in opcija Blackberry. Poleg vključenih količin prenosa podatkov, za katere bodo odšteli med 8 in 18 evri, bodo uporabnikom na voljo tudi telefonski aparati po do 200 evrov nižjih cenah.

Novi bodo plačevali več

Za nove naročnike se bodo podražile količine, ki so jih plačevali po porabi. Minutni klic je dražji za 5 centov (15 centov je nova cena), kratka sporočila pa za 0,2 centa (0,12 evra). Cena za prekoračitev zakupljenih klicev ostaja nespremenjena – 0,15 evra na minuto.

Naročniki novih paketov bodo dražje plačevali klice in sporočila. Za klic bo treba odšteti 5 centov več (prej 0,10 evra/minuto, po novem 0,15 evra na minuto), za sporočilo pa 2 centa več (prej 0,10 evra/sporočilo MMS ali SMS, po novem 0,12 evra/sporočilo MMS ali SMS).

Neuporabljene količine zakupljenih storitev se ne prenašajo v naslednji mesec.

Za primerjavo

Pri Mobitelu ponujajo pakete za mesečno naročnino med 13 in 77 evrov. Po porabljeni zakupljeni vrednosti naročniki plačujejo klice v Mobitelova omrežja po ceni med 0,10 evra/minuto in 0,13 evra/minuto (odvisno od paketa, ki ga imajo), medtem ko za klice v druga omrežja plačujejo med 0,14 evra/minuto in 0,16 evra/minuto. SMS in MMS sporočila naročnike stanejo 0,10 evra na poslano sporočilo.

Naročniki Tušmobilovih osnovnih paketov plačujejo mesečno naročnino med 5 in 50 evri. Po porabljeni zakupljeni količini klicev naročniki za klice znotraj omrežij v Sloveniji plačujejo od 0,10 evra/minuto do 0,15 evra na minuto, odvisno od paketa, ki ga imajo. SMS in MSS pa plačujejo po ceni 0,10 evra na sporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.